Xavier Debaere (52), zijn echtgenote An Verstraete (47) en hun zonen Louis (22) en Olivier (15) wisselen van huis en haard met de minder gefortuneerde familie Meys uit Oostmallle.
Volledig scherm
Xavier Debaere (52), zijn echtgenote An Verstraete (47) en hun zonen Louis (22) en Olivier (15) wisselen van huis en haard met de minder gefortuneerde familie Meys uit Oostmallle. © VTM2

Xavier en An uit Wingene doen mee aan ‘Steenrijk, Straatarm’: “Het verschil tussen armoede zien en armoede zelf ervaren, is immens”

WingeneIn de nieuwe aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ donderdag komt een gezin uit Wingene aan bod. Xavier Debaere (52), zijn echtgenote An Verstraete (47) en hun zonen Louis (22) en Olivier (15) wisselen van huis en haard met de familie Meys uit Oostmallle. “Onze rijkdom is ons niet in de schoot geworpen”, zegt An. “Dat is ook een van de redenen waarom we wilden meewerken aan het programma.”

  1. Binnenspeeltuin Mini World moest op HLN.be lezen dat ze opnieuw op slot moeten: “We voelden de bui hangen, maar het is onbegrijpelijk dat we dit via de pers moesten vernemen”
    PREMIUM
    Roeselare

    Binnen­speel­tuin Mini World moest op HLN.be lezen dat ze opnieuw op slot moeten: “We voelden de bui hangen, maar het is onbegrijpe­lijk dat we dit via de pers moesten vernemen”

    Filip De Prest en Cindy Vertoont van de Roeselaarse binnenspeeltuin Mini World zitten in zak en as sinds ze zaterdagochtend via HLN.be vernamen dat ze hun zaak stante pede moeten sluiten in de strijd tegen het coronavirus. Dat terwijl er vrijdag met geen woord gerept werd over de binnenspeeltuinen tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. “Het kan toch niet dat we dit moesten vernemen via de pers? Voor het tweede jaar op rij dicht moeten blijven tijdens onze topperiode is keihard”, aldus Filip.