Voor sommige scholen vormt de tijdelijke locatie van de bib in kerk Hille, vanwege de afstand, een drempel om tijdens de schooluren langs te kunnen komen met kinderen. Daar bieden de wisselcollecties een antwoord op.
Volledig scherm
Voor sommige scholen vormt de tijdelijke locatie van de bib in kerk Hille, vanwege de afstand, een drempel om tijdens de schooluren langs te kunnen komen met kinderen. Daar bieden de wisselcollecties een antwoord op. © RV

Wisselcollecties bib helpen afstand tot scholen te overbruggen

WingeneVoor sommige scholen vormt de afstand naar de tijdelijke uitvalsbasis van de bib in de kerk van Hille een drempel, maar daar past de bibliotheek nu een mouw aan. Scholen in Wingene en Zwevezele kunnen per klas een box met boeken aanvragen, die door de bib aan school geleverd wordt. 

 1. Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevingen, maar niet ten koste van alles”
  PREMIUM
  Brugge

  Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevin­gen, maar niet ten koste van alles”

  “Er wordt veel onzin over verteld, maar wij dromen wel degelijk nog altijd van één groot Brugs ziekenhuis.” Aan het woord zijn Pablo Annys en Hans Rigauts, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van AZ Sint-Jan. Het grootste Brugse ziekenhuis wil samensmelten met het kleinere broertje, AZ Sint-Lucas. Maar dat blijkt niet zo simpel als het lijkt. “Het is vreemd dat wij alles in de krant moeten lezen", zegt Frank Lippens van Sint-Lucas.
 1. Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboogvlag aan Roeselaars stadhuis
  Roeselare

  Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboog­vlag aan Roeselaars stadhuis

  Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) hees Ben Vanhuyse (18), finalist bij de verkiezing van Mister Gay Belgium, samen met burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepen Michèle Hostekint (Vooruit) de regenboogvlag aan de gevel van het Roeselaarse stadhuis. Voor Ben is dit een duidelijk statement. “We hebben al grote stappen vooruit gezet op het vlak van de aanvaarding van de LGBTQ+-gemeenschap, maar we zijn er helaas nog niet”, zegt Ben. “Dat ervaarde ik vanmorgen zelf hier nog op de dinsdagmarkt. Naar aanleiding van IDAHOT deelden we genderkoekjes uit en een vijftal mensen zeiden kortaf dat ze niet geïnteresseerd waren. Volgens mij is er zeker in West-Vlaanderen nog werk aan de winkel op vlak van openheid. Het is nochtans zo belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn Zo is IDAHOT voor mij een echte feestdag. Ik voel me speciaal en ben trots op mezelf.”
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.