Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Wingense zorginstellingen zetten dementie in de kijker: “Wandeltocht moet herinneringen aan vroeger oproepen”

ZwevezeleNaar aanleiding van de Werelddag dementie op dinsdag 21 september zet woonzorggroep GVO het leven en het omgaan met dementie in de kijker met verschillende activiteiten, zowel binnen als buiten de muren van de woonzorgcentra. Zo is er in wzc Het Laar in Zwevezele een dementie-wandeltocht, terwijl ook het infopunt dementie nog eens onder de aandacht gebracht wordt.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaatpact
  Roeselare

  Roeselare stapt mee in Lokaal Energie- en Klimaat­pact

  Stad Roeselare maakt zich op om, als de gemeenteraad volgende week groen licht geeft, op zaterdag 30 oktober het Lokaal Energie- en Klimaatpact te ondertekenen. Hiermee engageert de stad zich onder meer om in de eigen gebouwen een gemiddelde jaarlijkse energiebesparing van minstens 2,09 procent te realiseren, een reductie van de CO2-uistoot van de eigen gebouwen en technische infrastructuur tegen 2030 met 40 procent ten opzichte van 2015, de openbare verlichting te verledden tegen 2030 en het draagvlak voor hernieuwbare energie te verhogen. Ze moeten burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om onder meer extra bomen aan te planten, meer te ontharden, fietspaden op te waarderen en meer in te zetten op laadpunten voor elektrische voertuigen.