Nieuwe jeugdraadvoorzitster van Wingene Marthe omringd door de andere leden.
Volledig scherm
Nieuwe jeugdraadvoorzitster van Wingene Marthe omringd door de andere leden. © rv

Wingense jeugdraad heeft nieuwe voorzitster

WingeneMarthe Demeulemeester is de nieuwe voorzitster van de jeugdraad in Wingene. Ze neemt de fakkel over van Sean Ghesquiere. 

 1. Brandende printer start van oefening in Het Reuzenhuis in Tielt: “Met échte rook en de brandweer, geen routine-oefening”
  Tielt

  Brandende printer start van oefening in Het Reuzenhuis in Tielt: “Met échte rook en de brandweer, geen routine-oefening”

  In Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt is donderdag kort na de middag brand uitgebroken in het printerlokaal. Gelukkig was het slechts de start van een scenario van een brandweeroefening en de apotheose van een project van klas 4 rond de veiligheidsdiensten. “Met echte rook, je zag de spanning op de gezichten van de leerlingen”, aldus directeur Jeffrey DeConinck.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.