Je kunt de tenten vinden op het Kerelsplein in Zwevezele en in de tuin van de CM in het centrum van Wingene
Volledig scherm
Je kunt de tenten vinden op het Kerelsplein in Zwevezele en in de tuin van de CM in het centrum van Wingene © Wingene

Wingene voorziet open tenten voor vergaderingen van verenigingen: “Lang niet iedereen is mee met het digitale vergaderen”

WingeneOp het Kerelsplein in Zwevezele en in de tuin van de CM naast het parochiaal centrum in Wingene staan sinds kort twee grote open tenten, compleet met meubels en elektriciteit. Het zijn publieke vergaderruimtes die het gemeentebestuur gratis ter beschikking stelt van het verenigingsleven.

  1. Inagro organiseert webinar om land- en tuinbouwers weerbaarder te maken tegen droogte
    Rumbeke

    Inagro organi­seert webinar om land- en tuinbou­wers weerbaar­der te maken tegen droogte

    Sinds 2017 wordt (West-)Vlaanderen geconfronteerd met periodes van langdurige droogte. Dat leidde de afgelopen vier jaar tot captatiebeperkingen van oppervlaktewater. Nogal wat West-Vlaamse land- en tuinbouwers maken zich zorgen over de beschikbaarheid van voldoende en kwaliteitsvol irrigatiewater. Ook zuinig omgaan met het beschikbare water krijgt steeds meer aandacht. Samen met partners in onderzoek en Provincie West-Vlaanderen zette Inagro de afgelopen jaren heel wat onderzoek en advies op rond water en irrigatie in land- en tuinbouw. Op 22 juni licht het onderzoekscentrum de bevindingen en strategieën toe tijdens een webinar voor land- en tuinbouwers. Meer info en inschrijven via https://www.inagro.be/Artikel/guid/7352.