Het aantal besmettingen in Wingene stijgt zorgwekkend snel, zodanig snel dat de burgemeester twee weken het sociale leven stil legt
Volledig scherm
Het aantal besmettingen in Wingene stijgt zorgwekkend snel, zodanig snel dat de burgemeester twee weken het sociale leven stil legt © Photo News

Wingene verbiedt alle evenementen en legt verenigingsleven stil: “Langer wachten zou onverantwoord zijn”

WingeneWingene legt het sociale leven in de gemeente twee weken volledig stil. De gemeente bevindt zich sinds vandaag, maandag, in alarmfase 3, wat betekent dat de coronacijfers zorgwekkend snel blijven stijgen. Er zijn besmettingen op verschillende scholen en ook diverse verenigingen zijn getroffen. De gemeente kleurt volgens de recentste cijfers van Sciensano rood.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Voka West-Vlaanderen vraagt heropening van de winkels: “Het kan veilig door bijvoorbeeld te werken op afspraak”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen vraagt heropening van de winkels: “Het kan veilig door bijvoor­beeld te werken op afspraak”

  In aanloop naar het Overlegcomité van komende vrijdag vraagt Voka West-Vlaanderen duidelijkheid over de coronastrategie in december en de eerste jaarhelft van 2021. “Een eerste stap is de heropening van alle winkels, met bijkomende veiligheidsmaatregelen. Daarnaast vragen we snel een helder plan voor de komende 7 maanden om een derde golf en het bijhorende jojo-effect te vermijden.”
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon