Schepen Tom Braet
Volledig scherm
Schepen Tom Braet © gemeente Wingene

Wingene sluit zich aan bij de nieuwe provinciale huurgarantieverzekering

WingeneDe provincie West-Vlaanderen startte begin november met het aanbieden van een huurgarantieverzekering. De verzekering richt zich op verhuurders die een woning willen verhuren aan kwetsbare eenoudergezinnen. Ook Wingene tekende in op dat aanbod.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Philippe, Jozef en Jessica stappen 1.000 kilometer ten voordele van vzw Onze Kinderen: “Niet wij, maar zij zijn de helden”

  Philippe Malysse, Jozef Verbrugge en Jessica Bolle stappen in juli en augustus 1.000 kilometer door Frankrijk, Spanje en Portugal. Die uitdaging gaat het trio aan ten voordele van de Rumbeekse vzw Onze Kinderen. Tal van lokale ondernemers sprongen ondertussen op hun kar onder wie ook immokantoor Stragimo dat dit jaar 45 jaar bestaat en al hun cliënten van de voorbije jaren oproept om een duit in het zakje te doen ten voordele van de organisatie actief binnen de bijzondere jeugdzorg.
 1. Biljarters en bowlers laten de ballen weer rollen: “Wij kunnen wel klagen dat we niet konden spelen, maar de uitbaters hebben het meest afgezien”
  PREMIUM
  Roeselare

  Biljarters en bowlers laten de ballen weer rollen: “Wij kunnen wel klagen dat we niet konden spelen, maar de uitbaters hebben het meest afgezien”

  Opluchting troef in Bowling De Ring vrijdag, waar eindelijk weer gebowld kon worden. Hetzelfde gevoel bij poolhall The Bull, waar de biljarters na lang wachten hun keu opnieuw mochten bovenhalen. “Erg logisch was die regel niet”, vindt Myriam Gernaey van The Bull. “Maar we zijn vandaag vooral blij dat we opnieuw mensen kunnen verwelkomen.”