In 2018 kwam Lennert Teugels als eerste over de meet tijdens Wingene Koers
Volledig scherm
In 2018 kwam Lennert Teugels als eerste over de meet tijdens Wingene Koers © Foto Coghe

Wingene Koers profileert zich als milieuvriendelijkste koers van België met groene volgwagens en steun voor Think Pink

Nog meer dan vorig jaar profileert Wingene Koers zich als de properste koers van het land. De kermiskoers voor eliterenners kaart opnieuw de problematiek van luchtvervuiling aan. Op 4 september worden enkel milieuvriendelijke wagens ingezet voor de koersomkadering. Nieuw is dat er twee elektrische bakfietsen ingeschakeld worden en dat Think Pink gesteund wordt.

 1. Wingene verbiedt alle evenementen en legt verenigingsleven stil: “Langer wachten zou onverantwoord zijn”
  Wingene

  Wingene verbiedt alle evenemen­ten en legt vereni­gings­le­ven stil: “Langer wachten zou onverant­woord zijn”

  Wingene legt het sociale leven in de gemeente twee weken volledig stil. De gemeente bevindt zich sinds vandaag, maandag, in alarmfase 3, wat betekent dat de coronacijfers zorgwekkend snel blijven stijgen. Er zijn besmettingen op verschillende scholen en ook diverse verenigingen zijn getroffen. De gemeente kleurt volgens de recentste cijfers van Sciensano rood.
 2. Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspelen een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duivenstront”
  PREMIUM
  Brugge

  Van sjoelbak tot toptafel, deze Bruggeling geeft oude volksspe­len een nieuw leven: “Soms zitten ze letterlijk onder de duiven­stront”

  Wat Bert Vertommen doet, is uniek in België. Antieke volks- en caféspelen – denk aan sjoelbakken, biljarttafels en flipperkasten – die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, herstelt de Bruggeling in ere. Van de commissie ‘Ambachtslieden’ van de federale overheidsdienst Economie heeft hij nu de felbegeerde titel van ambachtsman gekregen. “Ik ben zó gelukkig als ik zie dat kinderen en volwassenen er nadien weer plezier aan beleven.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement