RV
Volledig scherm
© RV

Wingene daagt inwoners uit om deel te nemen aan 10.000-stappenclash

WingeneOok dit jaar daagt gemeente Wingene in de meimaand haar inwoners uit om deel te nemen aan de intergemeentelijk 10.000-stappenclash. Of Wingene de wisselbeker in huis haalt, valt af te wachten, maar met inwoner Jan Schrooten heeft de gemeente alvast een sterkhouder in huis. Hij zette op eigen houtje 681.757 stappen in mei 2020.

 1. Tot 2,4 miljoen varkens kunnen geslacht in omstreden slachthuis van Tielt: Animal Rights gaat in beroep tegen uitbreiding
  Tielt

  Tot 2,4 miljoen varkens kunnen geslacht in omstreden slachthuis van Tielt: Animal Rights gaat in beroep tegen uitbrei­ding

  De Provincie West-Vlaanderen heeft de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het slachthuis van Debra-Freeze NV in Tielt goedgekeurd. Er komen nieuwe bedrijfsgebouwen en het slachthuis, dat vier jaar geleden nog in opspraak kwam, mag de slachtcapaciteit verhogen van 1,5 naar 2,4 miljoen varkens per jaar. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights reageert teleurgesteld. “Dit toont aan dat noch de stad, noch de provincie iets geeft om dierenwelzijn. Wij gaan in beroep.”
 2. Hier krijgen 50.000 Brugse schatten straks een onderkomen: welkom in de Erfgoedfabriek
  Brugge

  Hier krijgen 50.000 Brugse schatten straks een onderkomen: welkom in de Erfgoedfa­briek

  50.000 Brugse schatten verhuizen binnen twee jaar naar een gloednieuw Erfgoeddepot aan de rand van de stad. Een vroegere kaarsenfabriek wordt er volledig omgebouwd. Van archeologische vondsten over meubelen tot koetsen: bijna alles dat niet in een museum is te zien, krijgt er een plaatsje. “En ook aan de Heilig Bloedprocessie en de Gouden Boomstoet is gedacht", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.