Wingene lanceert het digitaal loket kinderopvang
Volledig scherm
Wingene lanceert het digitaal loket kinderopvang © Wingene

Wingene bundelt alle kinderopvangplaatsen op nieuwe website

wingeneOuders die op zoek zijn naar opvang voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen vanaf nu terecht op het nieuwe digitaal ‘Lokaal Loket Kinderopvang’ van Opvang.Vlaanderen. Daarbij vind je online op een interactief kaartje alle opvanglocaties in Wingene.

 1. Familie Vervaele tovert meer dan 100 jaar oude familiehoeve om tot luxueuze vakantiewoning: “Het ziet er anders uit, maar voelt nog als thuis”
  PREMIUM
  Zwevezele

  Familie Vervaele tovert meer dan 100 jaar oude familiehoe­ve om tot luxueuze vakantiewo­ning: “Het ziet er anders uit, maar voelt nog als thuis”

  Zo’n 130 jaar nadat de eerste steen gelegd werd van De Veldhoek in Zwevezele, krijgt de hoeve langs de Vrijgeweidstraat een tweede leven als luxueuze vakantiewoning. De familie Vervaele bundelde de krachten en vormde de brok familiegeschiedenis grotendeels eigenhandig om tot een toeristische troef voor de gemeente. Pater familias Joël Vervaele (84) krijgt er alvast niet genoeg van. “Ik ben heel blij dat de hoeve op die manier toch nog in de familie kan blijven”, glundert hij.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.