Volledig scherm
© ANP

Wingene beveiligt ICT-systemen

WingeneOmdat lokale besturen steeds vaker het doelwit lijken te worden van hackers - vorige week werden de systemen van Kuurne en Dilbeek aangevallen - vroeg gemeenteraadslid Stijn Van Maele (CD&V) maandag naar de maatregelen die Wingene tegen dergelijke aanvallen neemt. Volgens schepen en partijgenoot Brecht Warnez wordt er alles aan gedaan om de gemeente cyberveilig te maken.

 1. Helpende handen voor vaccinatiecentrum gezocht
  Roeselare

  Helpende handen voor vaccinatie­cen­trum gezocht

  De inwoners van Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden kunnen zich straks laten vaccineren in Expo Roeselare. Maar naast infrastructuur en vaccins vormt ook het vinden van medewerkers een grote uitdaging om het vaccinatiecentrum te laten functioneren. De stad is op zoek naar heel wat medewerkers voor uiteenlopende functies, van parkeerwachters tot artsen. Wil jij graag een handje toesteken? Aanmelden kan via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijfformulier-vrijwilligers-vaccinatie.
 2. Maat is vol voor barbier Mister Steve, die heropent op 1 februari: “We moeten een signaal geven”
  PREMIUM
  Roeselare

  Maat is vol voor barbier Mister Steve, die heropent op 1 februari: “We moeten een signaal geven”

  De maat is vol voor de Roeselaarse barbier Mister Steve. De verlenging van de coronamaatregelen betekent dat hij - net als zijn collega’s, maar ook schoonheidsspecialisten en tattoo-artiesten - nog tot minstens 1 maart de deuren gesloten moet houden. En dat trekt zaakvoerder Steve Desseyn niet meer. “Genoeg is genoeg. Op 1 februari heropen ik mijn zaak en hopelijk volgen veel collega’s mijn voorbeeld”, zegt hij.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre