Volledig scherm
© ANP

Wingene beveiligt ICT-systemen

WingeneOmdat lokale besturen steeds vaker het doelwit lijken te worden van hackers - vorige week werden de systemen van Kuurne en Dilbeek aangevallen - vroeg gemeenteraadslid Stijn Van Maele (CD&V) maandag naar de maatregelen die Wingene tegen dergelijke aanvallen neemt. Volgens schepen en partijgenoot Brecht Warnez wordt er alles aan gedaan om de gemeente cyberveilig te maken.

 1. Instappertjes De Zonnebloem kunnen voortaan middagdutje doen: “Winst voor zowel kinderen, leerkrachten en ouders”
  Ardooie

  Instapper­tjes De Zonnebloem kunnen voortaan middagdut­je doen: “Winst voor zowel kinderen, leerkrach­ten en ouders”

  Gemeenteschool De Zonnebloem start op 2 februari met een slaapklasje, een verduisterde klas met knusse reisbedjes met extra zachte matras om heerlijk in te dommelen. “Veel instappers hebben nood aan een dutje”, duidt directeur Jan Dedecker het initiatief. “Hiervoor moesten ze tot voor kort naar een lokale kinderopvang en/of naar huis. In vele gevallen bleven de kinderen ook gewoon op school en zaten ze moe in de klas. Vooral in het begin van hun schoolcarrière is het belangrijk dat ze fris in de klas zitten. Zo zijn ze gemotiveerder, worden ze minder vaak ziek, leren ze meer bij (meer aanwezig)... kortom winst voor zowel de kinderen, de leerkrachten en de ouders.” De slaapklas kwam tot stand door de gemeente Ardooie, sponsor Moro uit Lichtervelde, de Vriendenkring van De Zonnebloem en het schoolteam. “Er zijn twee slaapjuffen aangesteld die zich vrijwillig aangeboden hebben. De slaapjuffen wisselen elkaar af en zijn present op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag”, gaat de directeur verder. “Concreet krijgen de kindjes, maximaal vijf, een dutje doen tussen 12 en 13 uur. Ze starten iets vroeger met eten en worden om 11.50 uur naar de slaapklas gebracht waar ze om 13.05 gewekt worden en vervolgens hun eigen klas opnieuw vervoegen.”
 2. Kaassommelier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”
  PREMIUM
  Brugge

  Kaassomme­lier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”

  De wijnsommelier kennen we allemaal. Je hebt er intussen die alles weten over water, terwijl ook de kennis voor thee een aparte ‘kenner’ verdient. Maar in Brugge heb je nu ook een kaassommelier. Nick Spanhove (35) slaagde er in deze tijden van digitaal winkelen in om van zijn passie zijn beroep te maken. “De kaasfanaat verdient persoonlijke aandacht. Iedere klant ontvangt van mij een persoonlijk spraakbericht via WhatsApp”, verklapt hij. Een reportage vanuit dé kaasprovincie in Vlaanderen.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut