De West-Vlaamse top 10 van de Vlaamse Houtproef poseerde voor een foto.
Volledig scherm
De West-Vlaamse top 10 van de Vlaamse Houtproef poseerde voor een foto. © RV

Wingenaars scoren bij Vlaamse Houtproef

 1. Centrumparking Biekorf binnenkort enkel nog voor abonnees, hotelgasten en personeel: “Wachtende chauffeurs zorgen voor mobiliteitsproblemen in Naaldenstraat”
  PREMIUM
  Brugge

  Centrumpar­king Biekorf binnenkort enkel nog voor abonnees, hotelgas­ten en personeel: “Wachtende chauffeurs zorgen voor mobili­teits­pro­ble­men in Naalden­straat”

  Het stadsbestuur van Brugge gaat praten met parkeerbeheerder Interparking om de centrumparking Biekorf nu snel om te vormen tot een ondergrondse parking voor buurtbewoners, hotelgasten en personeelsleden. De voorbije weken zorgden wachtenden voor opstoppingen in de Naaldenstraat en Sint-Jakobsstraat. “Bezoekers in Brugge die ondergronds willen parkeren, hebben voldoende alternatieven", vindt burgemeester Dirk De fauw.
 2. Wingene en Ruiselede lanceren gezamenlijke fusiewebsite, volksraadpleging niet aan de orde: “Bij de bewoners zijn de meningen verdeeld over de beste partner, dus we moesten sowieso een keuze maken”
  Ruiselede/Wingene

  Wingene en Ruiselede lanceren gezamenlij­ke fusiewebsi­te, volksraad­ple­ging niet aan de orde: “Bij de bewoners zijn de meningen verdeeld over de beste partner, dus we moesten sowieso een keuze maken”

  Wingene en Ruiselede, die vanaf 2025 als één gemeente door het leven gaan, hebben een gezamenlijke fusiewebsite klaar. Daarnaast krijgt iedereen binnenkort ook een eerste fusiekrantje in de bus. Een volksraadpleging, iets waar de oppositie in beide gemeenten voor pleit, is volgens de twee burgemeesters niet aan de orde. “Een referendum beperkt zich tot een ja/nee-vraag”, aldus Greet De Roo. “We kiezen liever voor andere participatiemanieren die meer ruimte laten voor nuance en debat.”
 1. BINNENKIJKEN. Hoogste restaurant van Roeselare staat te koop: panoramisch zicht over regio vanop twaalfde verdieping
  PREMIUM
  Roeselare

  BINNENKIJ­KEN. Hoogste restaurant van Roeselare staat te koop: panora­misch zicht over regio vanop twaalfde verdieping

  Al sinds 1964 kun je gastronomisch dineren en tegelijk genieten van een panoramisch zicht over Roeselare en de wijde omgeving op de twaalfde verdieping van residentie Orchidee. Toen uitbaters Kris Blouwe en Nancy Dutry vorig jaar besloten hun restaurant Orchidee te verhuizen, besloot de eigenaar de unieke locatie te verkopen. “Bij helder weer zie je zelfs de Kemmelberg liggen”, zegt Maxim Roelens, zaakvoerder van Bricx Vastgoed.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.