Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) uit Wingene.
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) uit Wingene. © RV

Volksvertegenwoordiger Brecht Warnez even ‘uit de maatschappij’ na melding van hoogrisicocontact: “Veiligheid voor alles”

WingeneNet voor hij woensdag in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement een vraag wou stellen met betrekking tot de vierde coronagolf, kreeg volksvertegenwoordiger Brecht Warnez (CD&V) uit Wingene een telefoontje waardoor hij meteen de vergadering verliet en zich liet testen op corona. “Een kleine tegenslag maar ook niet meer dan dat”, relativeert hij.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Belangrijkste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeershinder: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”
  Brugge

  Belangrijk­ste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeers­hin­der: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”

  De Koning Albert I-laan, de belangrijkste invalsweg tussen de bioscoop Kinepolis en het station kampt de komende dagen met verkeershinder. De stad Brugge is er namelijk maandag begonnen met het uitbreken van het voet- en fietspad om er meer groenstroken te voorzien. Met 35 nieuwe bomen en 38.000 bloembollen moet de invalsweg er binnenkort een stuk kleurrijker uitzien. “Nu is de straat een lelijk eendje, maar we willen er een mooie zwaan van maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.