De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Viertal veroordeeld voor vermeende afrekening in voetbaltribune

Brugge/Wingene/Tielt/Ichtegem/ZwevegemVier twintigers zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld voor slagen en verwondingen aan een tiener in een voetbaltribune in Wingene. 

 1. Origineel tafelen: pop-up restaurant legt je deze zomer culinair in de watten in serres op de Coninckplein
  PREMIUM
  Roeselare

  Origineel tafelen: pop-up restaurant legt je deze zomer culinair in de watten in serres op de Coninck­plein

  De origineelste plek in de regio om culinair te genieten? Dat wordt deze zomer wellicht het Roeselaarse de Coninckplein. Pop-up restaurant SERRE strijkt er van 24 juni tot 14 augustus neer met elf serres waar je zowel zal kunnen lunchen als dineren. “We gaan steeds op zoek naar locaties die tot de verbeelding spreken en deze oase van groen, pal in het centrum van de stad, is echt de perfecte plek om onze gasten op en top culinair te verwennen”, stelt Xavier Englebert, algemeen manager van SERRE.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. De Gouden Tuin zoekt mooiste stukjes privé groen
  Roeselare

  De Gouden Tuin zoekt mooiste stukjes privé groen

  Stad Roeselare gaat opnieuw op zoek nar het mooiste privé groen via de wedstrijd De Gouden Tuin. Deelnemen kan in vijf categorieën: natuurvriendelijke voortuin, architectonische voortuin, hoeve, bedrijfsgebouw en geveltuin of terras- en balkonversiering. Inschrijven kan tot 1 juni via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijving-de-gouden-tuin. Tussen 1 en 30 juni gaat de jury van De Gouden Tuin bij alle deelnemers langs. Er wordt gelet op het onderhoud, de aanleg, de kleurenpracht, de uitgroei, de verscheidenheid en de originaliteit. Na de keuring krijg je een uitnodiging om de proclamatie bij te wonen en te ontdekken of je voortuin of gevel in de prijzen viel.
 1. Signalisatie moet fietssnelweg F32 herkenbaarder maken, ook verdere realisatie richting Brugge op de agenda
  Roeselare

  Signalisa­tie moet fietssnel­weg F32 herkenbaar­der maken, ook verdere realisatie richting Brugge op de agenda

  Ter hoogte van de Roeselaarse TRAX-site werd de fietssnelweg F32 voorzien van gloednieuwe signalisatie. Die moet zorgen voor meer herkenbaarheid en fietsers helpen om makkelijker de weg te laten vinden. Ondertussen maakt de Provincie West-Vlaanderen werk van de verdere voltooiing van de F32 die Roeselare met Brugge moet verbinden. Dit door de missing link in Beveren weg te werken, en ook de doortrekking richting Gits en Torhout zou tegen eind dit jaar een stap verder moeten staan.
 2. Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro
  Roeselare

  Meer Bomen in Roeselare voorkomt rooien bomen op site Inagro

  Burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare is erin geslaagd om een stokje te steken voor de plannen van Inagro, het onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw, om een nieuwe personeelsparking aan te leggen. De burgerbeweging, die zich inzet voor het behoud van de bestaande bomen in de stad, diende bezwaar in tijdens het openbaar onderzoek in het kader van de omgevingsvergunning die Inagro, gevestigd langs de Ieperseweg in Beitem, aanvroeg. Dit omdat Inagro voor de realisatie van de parking 18 bomen wou rooien, omdat ze vreesden voor de overlevingskansen van enkele van de bomen die behouden zouden worden, er geen boomdeskundige werd aangesteld om de waarde van de bomen voor de natuur en het klimaat te evalueren, er onvoldoende groenscherm voorzien werd tussen de parking en de straat en omdat ze oordelen dat de provincie een voorbeeldfunctie heeft op vlak van het behoud van bomen, groenaanleg en biodoversiteit. Het Roeselaarse college van burgemeester en schepenen volgde het bezwaar en beoordeelde de vergunningsaanvraag van Inagro ongunstig specifiek voor de plannen met de personeelsparking.