N.B., hier met haar dochtertje D.
Volledig scherm
PREMIUM
N.B., hier met haar dochtertje D. © Deleu/Belga

VERMOORDE ONSCHULD. “Als je dit leest, is ze al naar de hemel”: hoe een moeder de begrafenis van haar dochtertje (5) met handboeien moest bijwonen

Zwevezele/BruggeHet stof van de kasteelmoord is nog niet gaan liggen wanneer op 16 november 2012 een tweede schokgolf door het West-Vlaamse Wingene trekt. In de woning van Nathalie B. (50) treffen agenten het levenloze lichaam van haar dochtertje D. (5) aan. Een ongeluk of gruwelijke wraak op haar ex? Daar gaat het drie jaar later over in de rechtbank. “Ik moet in een zwarte kist begraven worden, D. in een roze.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Tielt gaat bestuurskracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”
  Tielt

  Tielt gaat bestuurs­kracht in kaart brengen voor eventuele fusie: “Blind trouwen gaan we niet doen”

  Dat Tielt met buurgemeenten Pittem en Meulebeke voorzichtig aan het praten is over een eventuele fusie is al langer bekend. Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) is voorstander, maar wil niet te hard van stapel lopen. “We gaan eerst werk maken van een bestuurskrachtanalyse”, aldus de burgemeester. “Blind trouwen doen we liever niet. En trouwen voor het geld gaan we ook niet doen.”
 1. Cindy straks achter de toog van Boltra, enig café en kloppend hart van Kruiskerke: “Enorme eer dat ik dit mag overnemen van Luc en Marleen”
  PREMIUM
  Ruiselede/Aalter

  Cindy straks achter de toog van Boltra, enig café en kloppend hart van Kruiskerke: “Enorme eer dat ik dit mag overnemen van Luc en Marleen”

  Café Boltra, het landelijke cafeetje dat in de voorbije jaren uitgroeide tot hét centrum van het sociale leven in Kruiskerke, wordt op 1 januari overgenomen door Cindy Ruysschaert (43). De Aalterse styliste neemt de fakkel over van Marleen Vindevogel (62) en Luc Van Laecke (65) en licht haar plannen toe. “De warmte van het café sprak me aan”.