Karol Latowski was een tijdje spoorloos maar is dus weer terecht.
Volledig scherm
Karol Latowski was een tijdje spoorloos maar is dus weer terecht. © Police fédérale

Vermiste Karol (15) is weer terecht

Zwevezele/TieltDe minderjarige Karol Latowski uit Zwevezele, die op 12 mei spoorloos verdween, is teruggevonden, in goede gezondheid.

 1. Breda Viva La Vie gaat Parijs achterna met Roeselaarse Guinguettes
  Roeselare

  Breda Viva La Vie gaat Parijs achterna met Roeselaar­se Guinguet­tes

  Café Breda Viva la Via aan de Roeselaarse Onze-Lieve-Vrouwemarkt gaat Parijs achterna met de Roeselaarse Guinguettes. “Guinguettes waren in de 18e eeuw populaire barretjes in de buitenwijken van Parijs en andere steden van Frankrijk”, verduidelijkt zaakvoerder Frank Wauters. “Je kon er op zondag een drankje drinken, naar accordeon luisteren en ook een dansje wagen. De tijd van toen komt weer helemaal terug in de Franse hoofdstad, het gaat er de guinguettes met hun gezellige sfeer opnieuw voor de wind.” Voor Frank is dat het teken om deze traditie ook naar Roeselare, en meer specifiek naar de wijk Krottegem te halen. “Elke eerste zondag van de maand kan iedereen voortaan in het kader van de Roeselaarse Guinguettes in Breda Viva La Vie van 15 tot 17 uur bij een drankje genieten van een accordeon optreden”, zegt hij. Brecht & Hannes mogen op zondag 3 juni de spits afbijten. Het duo brengt een uitgebreid aanbod van balkan, ragtime, musette en tango, bewerkt voor accordeon en bas. De toegang voor de Roeselaarse Guinguettes bedraagt 6 euro. Reservatie is mogelijk via frank.wauters25@gmail.com of 0475/63.06.51.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Theaterwandeling brengt straks sagen en legendes van de Poelberg tot leven: “Wie na het vallen van de avond alleen rondliep op de Poelberg, riskeerde nooit meer thuis te komen”
  PREMIUM
  Tielt

  Theaterwan­de­ling brengt straks sagen en legendes van de Poelberg tot leven: “Wie na het vallen van de avond alleen rondliep op de Poelberg, riskeerde nooit meer thuis te komen”

  Met ‘De Poelberg Vanessentens ’ is er een gloednieuwe Tieltse theaterwandeling in de maak. Net als bij de eerste editie in Tielt-centrum in 2019 tekent theaterduo Stefaan De Cloet en Danny Verlinden voor regie en scenario. Dit keer dompelen ze de Tieltenaars in de bevreemdende geschiedenis van de Poelberg. Negen sagen, legendes en volksvertellingen komen aan bod. We lichten er samen met historica Ann Callens enkele uit. “De rode draad? Waarschuwingen uit een tijd waarin het leven een pak moeilijker en gevaarlijker was dan vandaag”