De omgeving van de school in Wildenburg werd eerder al aangepakt. Ook Sint-Jan, Sint-Elooi en Hille worden deze zomer veiliger gemaakt. Zo komen er overal octopuspalen, terwijl er in Sint-Jan een nieuwe doorsteek komt tussen het kerkplein en de school.
Volledig scherm
De omgeving van de school in Wildenburg werd eerder al aangepakt. Ook Sint-Jan, Sint-Elooi en Hille worden deze zomer veiliger gemaakt. Zo komen er overal octopuspalen, terwijl er in Sint-Jan een nieuwe doorsteek komt tussen het kerkplein en de school. © RV

Veiliger schoolomgevingen in Hille, Sint-Elooi en Sint-Jan

De schoolomgevingen in Hille, Sint-Elooi en Sint-Jan worden deze zomer nog aangepakt. De gemeente investeert dit jaar bijna veertigduizend euro in veiliger schoolomgevingen. De grootste ingreep staat gepland in Sint-Jan.

 1. Wat met vroegere thuishavens De Graancirkel en Sint-Vincentius?
  Roeselare/Beveren

  Wat met vroegere thuisha­vens De Graancir­kel en Sint-Vincentius?

  Nu vzw De Graancirkel en Sint-Vincentius Beveren-Roeselare voortaan samen door het leven gaan als vzw De Sociale Kruidenier RSL onderdak vonden in RSL op Postrijst de vraag wat er zal gebeuren met de locaties waar beide acties waren. Vzw De Graancirkel was jarenlang thuis op site Noord langs de D. Merghaertstraat waar tot voor kort ook De Kringwinkel te vinden was. “Site Noord staat, op wat tafels en stoelen na, leeg”, weet Bart Wenes, schepen van OCMW-beleid en het Welzijnshuis Bart Wenes (CD&V). “Maar we hebben een contractje gesloten met de Kringwinkel dat zij de site tijdelijk nog even kunnen gebruiken. Dit tot na de zomer. Vervolgens zal de site aan de markt worden aangeboden. Wat de precieze toekomstige invulling wordt is nog onduidelijk. Enkel wonen? Of wonen in combinatie met groen?” Sint-Vincentius Beveren-Roeselare was daarentegen te vinden in de kapel op de Beverse Kapelhoek. “Die plek blijft in gebruik”, weet Katrien Castelyn, coördinator van vzw De Sociale Kruidenier RSL. “Sint-Vincentius bedeelt ook kledij en poetsproducten en dat blijft ook in de toekomst van daaruit gebeuren. De ruimte die er vrijgekomen is door de verhuis van de voedselbedeling wordt ingepalmd door vzw De Sociale Kruidenier RSL die nog wat extra opslagruimte kan gebruiken.”
 1. “Ik heb geen geestesstoornis, alleen een seksprobleem”: twintiger die jonge vrouwen misbruikt, krijgt 40 maanden cel
  PREMIUM
  Beernem/Oostkamp/Lievegem/Kaprijke

  “Ik heb geen geestes­stoor­nis, alleen een sekspro­bleem”: twintiger die jonge vrouwen misbruikt, krijgt 40 maanden cel

  Geen internering zoals het parket vroeg, wél 40 maanden effectief voor D.D. (25) uit Lievegem, die tal van jonge vrouwen misbruikte in het Meetjesland, Beernem en Oostkamp. Hij lokte hen met tal van smoesjes in zijn wagen: de ene keer was hij zogezegd op zoek naar de visvijver, de andere keer naar de fitness. In werkelijkheid bracht hij de slachtoffers naar afgelegen plaatsen om hen daar te betasten. Volgens de rechters was D.D. zich maar al te bewust van z'n daden.