Vandalen hielden lelijk huis in het kasteelpark
Volledig scherm
Vandalen hielden lelijk huis in het kasteelpark © Sam Vanacker

Vandalen viseren koetshuis en badhuisje in Kasteelpark: “Gespecialiseerde firma zal nodig zijn voor opkuis”

ZwevezeleVandalen hebben in de nacht van maandag op dinsdag lelijk huisgehouden in het Kasteelpark. Zowel op de gevel van het historische koetshuis als op het verderop gelegen badhuisje werd aanstootgevende graffiti gespoten. Het is al de tweede keer deze maand dat vandalen aan het werk zijn in Zwevezele.

 1. Verkeershinder in Kortrijk- en Bruggestraat
  Tielt

  Verkeers­hin­der in Kortrijk- en Brugge­straat

  In de Kortrijkstraat en de Bruggestraat in Tielt zal er op dinsdag 27 september verkeershinder zijn. De zomerse aankleding wordt er verwijderd met een hoogtewerker. Beide straten zullen tussen 6 en 18 uur plaatselijk kort worden afgesloten. Zo wil het stadsbestuur de veiligheid van de bewoners en de weggebruikers waarborgen. Het verkeer komende van het kruispunt De Vierhoek met bestemming Kortrijkstraat zal moeten omrijden via de N399 en de Hulststraat naar het Rameplein. Wie van de Bruggestraat naar de Ieperstraat wil, wordt via de Kerkstraat en de Krommewalstraat omgeleid.
 2. Kandidaten voor titel Cultureel Ambassadeur gezocht
  Roeselare

  Kandidaten voor titel Cultureel Ambassa­deur gezocht

  Stad Roeselare is op zoek naar opvolging voor de enthousiaste Cultureel Ambassadeurs die de stad al rijk is. Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunst of cultureel werk een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan kan je je nog tot 15 oktober kandidaat stellen. Alle details over het wat en hoe zijn te vinden via https://www.roeselare.be/vrije-tijd/cultuur/cultureel-ambassadeur-roeselare.