Ruben D'Haene vond ruim dertig spijkers in de maïs, verspreid over het hele veld.
Volledig scherm
Ruben D'Haene vond ruim dertig spijkers in de maïs, verspreid over het hele veld. © Ruben D'haene

Vader en zoon vinden tientallen spijkers in maïsstengels: “Moedwillige sabotage, door iemand die weet hoe een hakselaar werkt”

WingeneLandbouwer Marc D’Haene en zijn zoon Ruben zijn het slachtoffer geworden van een vreemd geval van vandalisme. Ze begonnen maandagochtend met het verhakselen van maïs, maar hun hakselmachine viel om de haverklap uit. “Over de hele partij waren minstens dertig spijkers door de stengels geslagen”, zucht Marc.

 1. Leandro Depaepe (SKV Zwevezele) kijkt uit naar topper van zondag: “Druk ligt vooral bij Lokeren-Temse”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Leandro Depaepe (SKV Zwevezele) kijkt uit naar topper van zondag: “Druk ligt vooral bij Lokeren-Tem­se”

  SKV Zwevezele zag het duel van vorige week op het veld van Wetteren, dat met corona af te rekenen kreeg, afgelast, maar deed zonder te spelen toch een goede zaak. Leider en concurrent VK Ninove ging immers in het Forestiersstadion tegen Harelbeke kopje-onder. De mannen van trainer Hans Cornelis kijken nu reikhalzend uit naar de topper van zondag thuis tegen Lokeren-Temse.
 2. Delaere Womenswear trekt na 90 jaar weg uit Beitem... en heropent iets verderop in Roeselare: “Een grotere zaak op dezelfde steenweg”
  PREMIUM
  Roeselare

  Delaere Womenswear trekt na 90 jaar weg uit Beitem... en heropent iets verderop in Roeselare: “Een grotere zaak op dezelfde steenweg”

  Delaere Womenswear, sinds 1930 een vaste waarde onder de Beitemse kerktoren, sluit eind januari 2022 de deuren om een week later te heropenen... een paar honderd meter verder op de Meensesteenweg op grondgebied Roeselare. “We kampten al langer met plaatsgebrek, maar de ingrijpende wegenwerken die gepland staan, gaven de doorslag gaven”, zeggen zaakvoerders Marijke Delaere (57), derde generatie ondertussen, en Jan Buyse.