Urbain Goethals van café De Warande schenkt een pintje uit, al drinken de meeste klanten volgens Urbain uit het flesje
Volledig scherm
PREMIUM
Urbain Goethals van café De Warande schenkt een pintje uit, al drinken de meeste klanten volgens Urbain uit het flesje © Sam Vanacker

Urbain (89) kan eindelijk terug de stamgasten bedienen in z’n volkscafé: “Urbain kan niet zonder ons. En wij kunnen niet zonder hem”

ZwevezeleVier brutale overvallen hielden hem destijds niet tegen, dus ook na zeven maanden coronasluiting laat Urbain Goethals (89) zich niet uit het lood slaan. De 89-jarige cafébaas verwelkomde woensdag terug klanten in café De Warande in Zwevezele. Het werd een blij weerzien in het oude volkscafeetje, dat wel een tankstation, maar geen terras heeft. “Als De Warande ooit zou verdwijnen, dan zijn we een arm en een been kwijt. Ik zou niet weten waar gelopen.”

  1. “Deze soap krijg je aan niemand nog uitgelegd”: Luminus gaat zélf in beroep tegen vergunning voor windmolens
    PREMIUM
    Pittem

    “Deze soap krijg je aan niemand nog uitgelegd”: Luminus gaat zélf in beroep tegen vergunning voor windmolens

    Bizarre wending in het dossier van de windmolens in Pittem. Na het gemeentebestuur en actiecomité Leefbaar Pittem gaat nu ook aanvrager Luminus zélf in beroep tegen de vergunning die de Vlaamse regering aan de windmolenbouwer heeft toegekend. De vergunning blijkt immers ‘niet uitvoerbaar’: de motor die in de molens moet komen, is niet meer leverbaar in België. “Een klucht. Mogelijk moeten we opnieuw bezwaarschriften verzamelen”, zucht Lobke Ugille van Leefbaar Pittem.