Glenn kwam met zijn Trek-koersfiets onder de trekker terecht.
Volledig scherm
Glenn kwam met zijn Trek-koersfiets onder de trekker terecht. © LSI

Trucker (56) vraagt vrijspraak voor ongeval waarbij wielertoerist Glenn (30) om het leven kwam

ZwevezeleEen 56-jarige trucker uit Zwevezele vraagt de vrijspraak voor het ongeval waarbij wielertoerist Glenn De Boever (30) om het leven kwam. Volgens zijn advocaat was van een gebrek aan voorzorg geen sprake. 

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Haalbaarheidsstudie gepland naar voltooiing Zuiderring
  Tielt

  Haalbaar­heids­stu­die gepland naar voltooiing Zuiderring

  Behalve het zwembad kwam donderdag ook het langverwachte mobiliteitsplan aan bod op de gemeenteraad. Het plan moet nog voorgesteld worden, maar Groen stapte vorige week al uit de meerderheid uit omdat het nog te veel ruimte open zou laten voor doorgaand zwaar verkeer. Volgens mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) zijn er nochtans wel maatregelen gepland om de vrachtwagens te beperken, terwijl er ook op vlak van de voltooiing van de ring wat lijkt te bewegen.
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. Familie Vervaele tovert meer dan 100 jaar oude familiehoeve om tot luxueuze vakantiewoning: “Het ziet er anders uit, maar voelt nog als thuis”
  PREMIUM
  Zwevezele

  Familie Vervaele tovert meer dan 100 jaar oude familiehoe­ve om tot luxueuze vakantiewo­ning: “Het ziet er anders uit, maar voelt nog als thuis”

  Zo’n 130 jaar nadat de eerste steen gelegd werd van De Veldhoek in Zwevezele, krijgt de hoeve langs de Vrijgeweidstraat een tweede leven als luxueuze vakantiewoning. De familie Vervaele bundelde de krachten en vormde de brok familiegeschiedenis grotendeels eigenhandig om tot een toeristische troef voor de gemeente. Pater familias Joël Vervaele (84) krijgt er alvast niet genoeg van. “Ik ben heel blij dat de hoeve op die manier toch nog in de familie kan blijven”, glundert hij.