Twee modellen presenteren de aangepaste broeken van de kledinglijn 'So Yes'.
Volledig scherm
Twee modellen presenteren de aangepaste broeken van de kledinglijn 'So Yes'. © Hannes Verstraete

Trendy kledij voor rolstoelgebruikers

RUMBEKE/ZWEVEZELESofie Ternest (31) en Jessie Provoost (35) lanceren met 'So Yes' een kledinglijn speciaal voor mensen met een fysieke beperking. "De zitbroek bijvoorbeeld is ontworpen voor mensen in een rolstoel: gemakkelijk aan en uit te doen, zonder zakken achteraan, met een elastiek en met diepere ritsen." De kledij is vanaf donderdag online te koop.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Directeur Petra (46) geeft ons blik achter de schermen van ‘haar’ strafinstelling: “Ik wou tonen dat gevangenissen meer zijn dan louter tralies en muren”
  PREMIUM
  Ruiselede

  Directeur Petra (46) geeft ons blik achter de schermen van ‘haar’ strafin­stel­ling: “Ik wou tonen dat gevangenis­sen meer zijn dan louter tralies en muren”

  België telt 10.500 gevangenen. 99 procent daarvan komt ooit vrij. Ze worden je collega’s, je werknemers of je buren. In het nieuwe seizoen van de gevangenisreeks ‘Ooit Vrij’ op VIER is een belangrijke rol weggelegd voor het penitentiair landbouwcentrum van Ruiselede, waar gedetineerden voorbereid worden op re-integratie in de maatschappij. “Je kunt mensen opsluiten, op water en brood zetten en de sleutel in de kast stoppen tot het einde van hun straftijd. Dat kan. Maar daar wordt niemand beter van”, zegt directrice Petra Colpaert. Een blik achter de schermen. En een unieke babbel met de gedetineerden.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok