Dries Ameel bij zijn digitale elektriciteitsmeter.
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Ameel bij zijn digitale elektriciteitsmeter. © TLG

Tienduizenden slimme meters zijn helemaal niet zo slim: “Mijn meter kan simpelweg geen verbinding met het netwerk maken”

De slimme gas- of elektriciteitsmeter van meer dan 20.000 gezinnen blijkt dan toch niet zo slim te zijn. Hun meter maakt namelijk geen verbinding met het 4G-netwerk. En dus worden de meterstanden en het verbruik niet automatisch geregistreerd. Netbeheerder Fluvius is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing. “Met die meters is niets mis. Het probleem ligt bij de dekking van het 4G-netwerk”, klinkt het bij Fluvius.

80 reacties

 • Tonni Lepre

  2 maanden geleden
  Ik heb een goei jaar geleden een digitale/prepaid meter (heb volledige controle over mijn verbruik) laten plaatsen om van die geschatte voorschotten af te zijn. Deze heeft altijd netwerk verbinding gehad tot enkele maanden geleden. Maar dat is pure onzin want ik kan nog steeds het saldo aanzuiveren via de app en krijg nog steeds melding als het bijna op is. Laat je niets wijsmaken aub! Het is dankzij die voorschotten dat ze enorme winsten boeken.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Het probleem is dat radiosignalen op die hoge frequenties gewoon niet door beton heengaan. Daarom werkt je GSM binnenshuis ook bizonder slecht in de meeste gevallen. Laten ze nu net die meters plaatsen op plekken waar de demping maximaal is, of in de kelder, is helemaal lachen. Als je dit zelf eens wilt testen, rij een ondergrondse parkeergarage in, gedaan met de signalen. Er staat niks in de kinderschoenen, dit zijn radiowetten die al meer dan 100 jaar bekend zijn.
 • Jos Devos

  2 maanden geleden
  Ik zou eens een onafhankelijk onderzoek willen of die meters correct werken. Zelfs bij niets van gasverbruik telt die digitale gasmeter dagelijks verbruik bij. Mijn analoge meter bleef onveranderd staan tot 3 cijfers na de komma!! Puur bedrog die digitale meters.
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Het zit allemaal nog in z'n kinderschoenen, en uiteraard in onze geldbeugel!
 • Isabelle Hoste

  2 maanden geleden
  En dat noemen ze dan vooruitgang ? Een ieder zou dit hebben moeten weigeren punt !
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.