Wingene breidt het netwerk AED-toestellen uit
Volledig scherm
Wingene breidt het netwerk AED-toestellen uit © RV

Subsidie voor bedrijven of verenigingen die defibrillator kopen

WingeneBedrijven of verenigingen uit Wingene die overwegen een AED-toestel te kopen, krijgen daar voortaan een financieel duwtje van 1.200 euro in de rug voor van het gemeentebestuur. 

 1. Sommigen zijn amper 14, maar deze landbouwers in spe spreken klare taal over hun onzekere toekomst: “De boerenstiel is het mooiste wat er is, wij doen voort!”
  PREMIUM

  Sommigen zijn amper 14, maar deze landbou­wers in spe spreken klare taal over hun onzekere toekomst: “De boeren­stiel is het mooiste wat er is, wij doen voort!”

  Het stikstofakkoord, de protesten, het succes van de BoerBurgerBeweging in Nederland: de landbouwsector staat in vuur en vlam. En dat ontgaat ook de landbouwers van morgen niet, de jongeren die bewust kiezen voor een leven op het veld of tussen de varkens. Ook in het land- en tuinbouwinstituut in Oedelem - een van de grootste in de regio - is de heisa hen niet ontgaan: “Maar boeren zullen altijd nodig zijn", weten ze.
  Beernem
 2. Trialwedstrijd op Schiervelde groot succes

  Trialwed­strijd op Schiervel­de groot succes

  Afgelopen weekend organiseerde Trial Sport Club Lichtervelde de eerste editie van hun ‘Trial Expo RSL’ op Schiervelde in Roeselare. “We kunnen er bijzonder kort over zijn. Het was één groot gigantisch megasucces”, laat organisator Kristof Sinnesael weten. “Er stonden maar liefst 47 trialisten aan de start met niets dan lovende commentaren over de prachtige omgeving, het parcours en alle faciliteiten. Daarbovenop kregen we naar schatting een 200-tal bezoekers die gratis konden meegenieten van de spectaculaire rijkunsten van onze evenwichtskunstenaars. Het was hartverwarmend. Ook de buren waren bijzonder positief en we kunnen zelfs stellen dat het terrein er nu veel netter bijligt dan voorheen. Volgend jaar komt er een vervolg.”
  Lichtervelde