Leef- en leerschool Sint-Elooi in Wingene opende een minibib
Volledig scherm
Leef- en leerschool Sint-Elooi in Wingene opende een minibib © RV

School Sint-Elooi opent minibib op speelplaats

WingeneOp de speelplaats van de school van Sint-Elooi kun je voortaan een minibibliotheek of boekenruilkastje vinden. Niet toevallig op Gedichtendag werd het kastje officieel geopend.

 1. Trialwedstrijd op Schiervelde groot succes

  Trialwed­strijd op Schiervel­de groot succes

  Afgelopen weekend organiseerde Trial Sport Club Lichtervelde de eerste editie van hun ‘Trial Expo RSL’ op Schiervelde in Roeselare. “We kunnen er bijzonder kort over zijn. Het was één groot gigantisch megasucces”, laat organisator Kristof Sinnesael weten. “Er stonden maar liefst 47 trialisten aan de start met niets dan lovende commentaren over de prachtige omgeving, het parcours en alle faciliteiten. Daarbovenop kregen we naar schatting een 200-tal bezoekers die gratis konden meegenieten van de spectaculaire rijkunsten van onze evenwichtskunstenaars. Het was hartverwarmend. Ook de buren waren bijzonder positief en we kunnen zelfs stellen dat het terrein er nu veel netter bijligt dan voorheen. Volgend jaar komt er een vervolg.”
  Lichtervelde
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. De Aardappelhoeve wil volledig onafhankelijk worden van leidingwater: “Investeren in systeem dat regenwater bacterievrij maakt”

  De Aardappel­hoe­ve wil volledig onafhanke­lijk worden van leidingwa­ter: “Investeren in systeem dat regenwater bacterie­vrij maakt”

  Op woensdag 22 maart is het Wereldwaterdag, waarop de Verenigde Naties het belang van duurzaam waterbeheer in de kijker zet. Zeker met de klimaatverandering actueler dan ooit en dat beseffen ze bij De Aardappelhoeve in Tielt ook. Jaarlijks is er vier miljoen liter water nodig om de aardappelen te wassen. Al zal daar binnenkort geen druppel leidingwater meer aan te pas komen.
  Tielt
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.