De eendenlever van bistro Cuisine Kwizien in Zwevezele vormde het hoogtepunt van onze avond
Volledig scherm
PREMIUM
De eendenlever van bistro Cuisine Kwizien in Zwevezele vormde het hoogtepunt van onze avond © Sam Vanacker

RESTOTIP: Fijne foie gras bij bistro Cuisine Kwizien

ZwevezeleIn het hart van het pittoreske Zwevezele brengen chef Steven Devriendt en gastvrouw Lies Van der Linden een uitstekende keuken, met fijne gerechtjes en een duidelijke focus op verse lokale producten. Het restaurant stond met 12/20 opnieuw in de recentste editie van de Gault&Millau-restaurantgids. Wij gingen proeven.

 1. Klacht tegen ‘aaien met dolfijnen’ in Brugge: “Dit moet gewoon verboden worden”
  Brugge

  Klacht tegen ‘aaien met dolfijnen’ in Brugge: “Dit moet gewoon verboden worden”

  Dierenrechtenorganisatie Bite Back dient een klacht in bij de Commissie Dierenwelzijn over een vergunning voor het Brugse dolfinarium, waar bezoekers de dolfijnen mogen aaien. “Wij betwisten de pedagogische waarde hiervan. Het is puur commercieel gewin”, klinkt het. Volgens Boudewijn Seapark voldoet de vergunning aan alle strenge criteria. “Het aaien van de dolfijnen duurt 1 minuut tijdens een educatief programma van 90 minuten.”
 2. Transmigrant die 250.000 euro won met kraslotje na twee maanden uitbetaald: “Ik wil een huis en een auto kopen. En een goeie vriendin vinden”
  Zeebrugge/Brussel

  Transmi­grant die 250.000 euro won met kraslotje na twee maanden uitbetaald: “Ik wil een huis en een auto kopen. En een goeie vriendin vinden”

  De transmigrant die 250.000 euro won met een kraslotje heeft eindelijk zijn geld gekregen. Omdat de man illegaal in ons land verbleef, was een rekening openen niet mogelijk. En dus kon de Nationale Loterij hem niet uitbetalen. Maar dat lukte donderdagmiddag uiteindelijk tóch en dus is de 29-jarige Algerijn nu plots een pak rijker. “Of hij gelukkig is? Wat denk je zelf?”, zegt zijn advocaat.