Net als hier in Kalmthout zal de overtollige aarde van het uitgegraven bufferbekken gebruikt worden voor een fiets-of mountainbikeparcours.
Volledig scherm
Net als hier in Kalmthout zal de overtollige aarde van het uitgegraven bufferbekken gebruikt worden voor een fiets-of mountainbikeparcours. © RV

Provincie trekt 581.677,50 euro uit voor aanleg nieuw bufferbekken in Wingene

WingeneEr komt een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied op de Ring-en Steenbeek in Wingene. Dat heeft de provincieraad dinsdag beslist.  De provincie West-Vlaanderen trekt er 581.677, 50 euro voor uit en de werken starten al in het voorjaar van 2021.

 1. Krokussen bekennen al kleur in Westlaan
  Roeselare

  Krokussen bekennen al kleur in Westlaan

  Vorige week kregen we nog een sneeuwtapijtje over ons heen, maar wie door de Westlaan in Roeselare passeert, krijgt al meteen last van lentekriebels. Met nog bijna twee volledige wintermaanden voor de boeg, steken daar in de middenberm de eerste krokussen al voorzichtig hun kopjes boven de grond. Velen staan zelfs al te bloeien, wat al doet verlangen naar beter weer en ook wat hoop geeft in barre coronatijden. Krokussen bloeien normaal vooral in februari en maart, maar de Roeselarenaars krijgen nu al voorsmaakje. Nog even geduld en straks komen ook de paaslelies piepen.
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt