Het nieuwe pop-upskatepark in Wingene opent in juli
Volledig scherm
Het nieuwe pop-upskatepark in Wingene opent in juli © RV

Pop-upskatepark strijkt neer aan sportcentrum

WingeneJongeren die houden van skaten kunnen zich vanaf 1 juli uitleven op een nieuw skatepark achter sporthal De Tuimelaar in Wingene. Het gaat om een tijdelijk pop-uppark, waarmee de jeugddienst nu eerst de feedback van de jeugd in kaart wil brengen. Later zal er een permanent skatepark komen.

 1. Standhouders voor tweedehands wielerbeurs in KOERS gezocht
  Roeselare

  Standhou­ders voor tweede­hands wieler­beurs in KOERS gezocht

  KOERS. Museum van de Wielersport organiseert op zaterdag 10 september een tweedehands wielerbeurs. Het museum slaat hiervoor de handen in elkaar met de Koninklijke Wielerclub ‘De Yzerzonen’, die net geen kwarteeuw lang haar beurs in Hooglede organiseerde. In KOERS zal je een uitgebreid aanbod aan tweedehands publiciteitsfoto’s, persfoto’s, wielerboeken, wielertijdschriften en allerlei wielerverzamelingen vinden. Ben je standhouder? Reserveer dan nu je standplaats van maximum vijf lopende meter aan zes euro per lopende meter via koersmuseum@roeselare.be of 051/26.24.00. Na reservatie ontvang je een factuur. Standhouders kunnen de dag zelf vanaf 9 uur hun stand inrichten. Naast het museum wordt parking voor standhouders voorzien. Bezoekers zijn welkom vanaf 10 uur. De beurs wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag.
 2. MIROM vervroegt huisvuilophaling door hitte, ook recyclageparken sturen openingsuren bij
  Roeselare

  MIROM vervroegt huisvuilop­ha­ling door hitte, ook recyclage­par­ken sturen openings­uren bij

  Afvalintercommunale MIROM, actief in Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke, stuurt haar afvalophaling bij door de aangekondigde hoge temperaturen. De ophalers van restafval, PMD, papier en karton en tuinafval kunnen vanaf woensdag 10 augustus een uurtje vroeger starten. Op die manier kunnen ze hun ronde wat vroeger afronden en de ergste hitte op de middag deels vermijden. Zet je afval dan ook zeker de avond voordien buiten.