F. en zijn kersverse vrouw S. willen liever niet herkenbaar in de krant.
Volledig scherm
PREMIUM
F. en zijn kersverse vrouw S. willen liever niet herkenbaar in de krant. © RV

Pasgetrouwde Belgische Afghaan in Kaboel vreest voor zijn leven: “Gisteren stonden taliban aan de deur van mijn ouders. Ze vroegen waar ik was”

Wingene/OostendeEen jong koppel en hun familie staan op dit moment doodsangsten uit in Kaboel. De 33-jarige H. F, die al sinds 2015 in Oostende woont en in Wingene werkt als lasser, trok twee weken geleden naar zijn geboorteland om er zijn familie te bezoeken en om er te huwen. Wittebroodsweken zijn er niet voor de twee. Ze leven ondergedoken in de omgeving van de luchthaven van Kaboel. De jonge man was in een vorig leven ter plaatse journalist en medewerker van Oxfam. Hij is doodsbang.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. 16 Belgen geëvacueerd uit Afghanistan met Nederlandse vlucht

  16 Belgen geëvacu­eerd uit Afghanis­tan met Nederland­se vlucht

  Nederland heeft zestien mensen met de Belgische nationaliteit geëvacueerd uit Kaboel. De Belgen zitten samen met 35 Nederlanders, twee Duitsers en twee Britten aan boord van een transportvliegtuig dat woensdagmiddag is vertrokken uit de Afghaanse hoofdstad, maakt de Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld bekend. De Belgische vliegtuigen die vandaag zijn vertrokken zijn richting Pakistan, zullen mogelijk vrijdagochtend kunnen landen in Kaboel.