F. en zijn kersverse vrouw S. willen liever niet herkenbaar in de krant.
Volledig scherm
PREMIUM
F. en zijn kersverse vrouw S. willen liever niet herkenbaar in de krant. © RV

Pasgetrouwde Belgische Afghaan in Kaboel vreest voor zijn leven: “Gisteren stonden taliban aan de deur van mijn ouders. Ze vroegen waar ik was”

Wingene/OostendeEen jong koppel en hun familie staan op dit moment doodsangsten uit in Kaboel. De 33-jarige H. F, die al sinds 2015 in Oostende woont en in Wingene werkt als lasser, trok twee weken geleden naar zijn geboorteland om er zijn familie te bezoeken en om er te huwen. Wittebroodsweken zijn er niet voor de twee. Ze leven ondergedoken in de omgeving van de luchthaven van Kaboel. De jonge man was in een vorig leven ter plaatse journalist en medewerker van Oxfam. Hij is doodsbang.

  1. “Ik weet dat ze zullen komen om me te doden”: vrouwelijke burgemeester overleefde al drie aanslagen van taliban en ook haar vader werd vermoord

    “Ik weet dat ze zullen komen om me te doden”: vrouwelij­ke burgemees­ter overleefde al drie aanslagen van taliban en ook haar vader werd vermoord

    “Ik zit hier te wachten tot ze komen. En ze zullen komen om me te vermoorden. Ik kan mijn familie niet achterlaten. En trouwens, waar zou ik heen gaan?”: het zijn de aangrijpende woorden van Zarifa Ghafari (29), die het schopte tot burgemeester in Afghanistan. De vrouw verwacht dat de taliban haar op elk moment kunnen doden, net zoals ze deden met haar vader eind vorig jaar.
  1. 16 Belgen geëvacueerd uit Afghanistan met Nederlandse vlucht

    16 Belgen geëvacu­eerd uit Afghanis­tan met Nederland­se vlucht

    Nederland heeft zestien mensen met de Belgische nationaliteit geëvacueerd uit Kaboel. De Belgen zitten samen met 35 Nederlanders, twee Duitsers en twee Britten aan boord van een transportvliegtuig dat woensdagmiddag is vertrokken uit de Afghaanse hoofdstad, maakt de Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld bekend. De Belgische vliegtuigen die vandaag zijn vertrokken zijn richting Pakistan, zullen mogelijk vrijdagochtend kunnen landen in Kaboel.