Brecht Warnez
Volledig scherm
Brecht Warnez © RV/gemeente Wingene

Parlementslid roept gemeenten op om opnieuw noodopvang te voorzien voor cruciale sectoren

WingeneUit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) opvroeg blijkt dat 163 van de 300 lokale besturen in Vlaanderen tijdens de eerste lockdown voor noodopvang voor kinderen hebben gezorgd. Warnez roept de gemeenten op om dat in de verlengde herfstvakantie opnieuw te doen voor de cruciale sectoren. Net als in de eerste golf worden er daarvoor opnieuw Vlaamse subsidies voorzien.

 1. Overgenomen Brantanowinkel opent in voorjaar als vanHaren
  Roeselare

  Overgeno­men Brantano­win­kel opent in voorjaar als vanHaren

  VanHaren opent in het voorjaar van 2021 een nieuwe winkel langs de Westlaan. Specifiek palmt de Nederlanse schoenketen het pand waar tot voor kort Brantano gevestigd was, op de hoek met de Molenstraat in. De opening van de nieuwe winkel is voorzien voor februari/maart 2021. Begin augustus werd modeketen Brantano failliet verklaard. De uitverkoop zorgde voor een ware volkstoeloop. Ook aan het filiaal langs de Westlaan was het meermaals rijtje schuiven, al ging de winkel na het faillissement nooit meer open. VanHaren nam veertig Brantanowinkels over. Die in de Westlaan is er eentje van.
 1. Voka West-Vlaanderen vraagt heropening van de winkels: “Het kan veilig door bijvoorbeeld te werken op afspraak”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen vraagt heropening van de winkels: “Het kan veilig door bijvoor­beeld te werken op afspraak”

  In aanloop naar het Overlegcomité van komende vrijdag vraagt Voka West-Vlaanderen duidelijkheid over de coronastrategie in december en de eerste jaarhelft van 2021. “Een eerste stap is de heropening van alle winkels, met bijkomende veiligheidsmaatregelen. Daarnaast vragen we snel een helder plan voor de komende 7 maanden om een derde golf en het bijhorende jojo-effect te vermijden.”
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit