Deze stand van Ocular pakte zowel goud als platinum.
Volledig scherm
Deze stand van Ocular pakte zowel goud als platinum. © RV

Ocular sleept internationale awards in de wacht

ZwevezeleHet Zwevezeelse technologiebedrijf Ocular is twee keer in de prijzen gevallen op de internationale World Exhibition Stand Awards. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. “Jaar geleden stond ik nog te huilen aan Pools-Russische grens, nu openen we restaurant in Tielt”: Aishat en Tsjetsjeense chef Turpal serveren sushi
  Tielt

  “Jaar geleden stond ik nog te huilen aan Pools-Russische grens, nu openen we restaurant in Tielt”: Aishat en Tsjetsjeen­se chef Turpal serveren sushi

  In het pand van De Smaak van Kaas in de Kortrijkstraat is Sushi Turpal geopend. Achter de toonbank staat een jong, enthousiast koppel met een verhaal. Beiden zijn slechts 22 jaar oud, maar doorzwommen al heel wat woelige wateren. “Een restaurant openen is een risico, maar ik geloof rotsvast in Turpals talent”, vertelt Aischat, die opgroeide in Tielt.