Op verschillende wagens in Zwevezele ligt een roodbruine stoflaag
Volledig scherm
Op verschillende wagens in Zwevezele ligt een roodbruine stoflaag © RV/Wingene

Mysterieuze oranjebruine stof komt van Zwevezeels bedrijventerrein

ZwevezeleDonderdagnamiddag is in sommige Zwevezeelse straten voor het eerst in lange tijd opnieuw een mysterieuze oranjebruine stof uit de lucht komen vallen. Onderzoek wees ondertussen uit dat de stof komt van één van de bedrijven op het bedrijventerrein De Hille, maar verder onderzoek moet uitwijzen welk bedrijf de stof uitstoot.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Roeselare zoekt sportmonitoren
  Roeselare

  Roeselare zoekt sportmoni­to­ren

  Sport #VANRSL zoekt nog enkele gemotiveerde en sportieve krachten om het lesgeversteam te versterken. Verdien je graag een centje bij tijdens de vakanties? Ben je zelf sportief en beschik je over een stevige dosis energie? Dan ben jij mogelijk de juiste persoon voor de job. Concreet ga je via een monitorenovereenkomst tijdens de schoolvakanties en naschools sportief aan de slag met jongeren. Meer info en aanmelden op sport.roeselare.be/word-sportmonitor.