Op verschillende wagens in Zwevezele ligt een roodbruine stoflaag
Volledig scherm
Op verschillende wagens in Zwevezele ligt een roodbruine stoflaag © RV/Wingene

Mysterieuze oranjebruine stof komt van Zwevezeels bedrijventerrein

ZwevezeleDonderdagnamiddag is in sommige Zwevezeelse straten voor het eerst in lange tijd opnieuw een mysterieuze oranjebruine stof uit de lucht komen vallen. Onderzoek wees ondertussen uit dat de stof komt van één van de bedrijven op het bedrijventerrein De Hille, maar verder onderzoek moet uitwijzen welk bedrijf de stof uitstoot.

  1. Toeristische regio Brugse Ommeland pakt komende zes jaar uit met kastelen en abdijen en de slogan ‘Zalig echt’: “Dit is dé fietsregio van West-Vlaanderen bij uitstek”
    Brugge

    Toeristi­sche regio Brugse Ommeland pakt komende zes jaar uit met kastelen en abdijen en de slogan ‘Zalig echt’: “Dit is dé fietsregio van West-Vlaanderen bij uitstek”

    Het Brugse Ommeland, tot voor de coronacrisis één van de snelst groeiende toeristische regio’s in onze provincie, gaat zich de komende zes jaar ontplooien als regio vol met verhalen, kastelen en abdijen. Met de nieuwe slogan ‘Zalig echt’ en een nieuwe huisstijl hoopt provinciebedrijf Westtoer de regio na een moeilijke periode weer aantrekkelijk te maken. “De toeristische activiteit is hier vorig jaar met de helft gedaald", zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.