De ravage in de lokalen van de chiromeisjes was groot.
Volledig scherm
De ravage in de lokalen van de chiromeisjes was groot. © rv

Man die vuur probeerde te stoken in lokalen chiromeisjes werd al drie keer veroordeeld voor brandstichting

ZwevezeleDe 53-jarige Wingenaar die dit voorjaar twee keer inbrak in de lokalen van de chiromeisjes Zwevezele en er vuur probeerde te stoken, werd al drie keer veroordeeld voor brandstichting. Dat bleek donderdagmorgen in de Brugse rechtbank. Marc D. riskeert 40 maanden cel.

 1. Trialwedstrijd op Schiervelde groot succes

  Trialwed­strijd op Schiervel­de groot succes

  Afgelopen weekend organiseerde Trial Sport Club Lichtervelde de eerste editie van hun ‘Trial Expo RSL’ op Schiervelde in Roeselare. “We kunnen er bijzonder kort over zijn. Het was één groot gigantisch megasucces”, laat organisator Kristof Sinnesael weten. “Er stonden maar liefst 47 trialisten aan de start met niets dan lovende commentaren over de prachtige omgeving, het parcours en alle faciliteiten. Daarbovenop kregen we naar schatting een 200-tal bezoekers die gratis konden meegenieten van de spectaculaire rijkunsten van onze evenwichtskunstenaars. Het was hartverwarmend. Ook de buren waren bijzonder positief en we kunnen zelfs stellen dat het terrein er nu veel netter bijligt dan voorheen. Volgend jaar komt er een vervolg.”
  Lichtervelde
 2. Stadsbestuur zoekt pop-upinvulling voor voormalige elektrozaak in Schuiferskapelle: “We mikken op activiteiten die complementair zijn met de buurt”

  Stadsbe­stuur zoekt pop-upinvul­ling voor voormalige elektro­zaak in Schuifers­ka­pel­le: “We mikken op activitei­ten die complemen­tair zijn met de buurt”

  Het stadsbestuur lanceert een oproep naar een tijdelijke invulling voor het voormalige winkelpand van Van Maele in Schuiferskapelle. Dat pand werd eind vorig jaar aangekocht door de stad, maar over wat er op lange termijn mee zal gebeuren wordt nog nagedacht. “De tijd zal uitwijzen welke richting we ermee uit gaan, maar er zijn denkpistes genoeg”, zegt schepen Klaas Carrette (CD&V).
  Tielt