In Antwerpen zorgde studentenplatform STAN er vorige maand al voor dat studenten op verschillende locaties terecht konden. Aan lokale besturen wordt nu via een omzendbrief uitgelegd hoe ze dat het best aanpakken.
Volledig scherm
In Antwerpen zorgde studentenplatform STAN er vorige maand al voor dat studenten op verschillende locaties terecht konden. Aan lokale besturen wordt nu via een omzendbrief uitgelegd hoe ze dat het best aanpakken. © Wouter Van Vooren

Lokale besturen kunnen weer studieruimtes inrichten voor blokkende studenten

West-VlaanderenSteden en gemeenten mogen weer gezamenlijke studieruimtes inrichten voor jongeren, weliswaar onder enkele voorwaarden. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) geantwoord op een vraag van parlementslid Brecht Warnez (CD&V). De voorwaarden zijn ondertussen vastgelegd in een omzendbrief.

 1. Aangehouden trucker heeft spijt, maar snapt niet hoe hij zo’n ravage kon veroorzaken in woonwijk
  PREMIUM
  Rumbeke/Izegem/Lichtervelde

  Aangehou­den trucker heeft spijt, maar snapt niet hoe hij zo’n ravage kon veroorza­ken in woonwijk

  Serge G. (55) uit Lichtervelde was compleet versuft door een ernstige slaapstoornis toen hij bijna twee jaar geleden in woonwijk Lekkensgoed in Rumbeke met zijn vrachtwagen een ravage aanrichtte. “Je stapt ’s morgens niet in je camion met het idee: vanavond zal ik eens flink brokken maken”, zegt de man. “Ik heb spijt, maar snap niet hoe het die avond zo verschrikkelijk fout kon lopen.” Het openbaar ministerie heeft wel een antwoord op die vraag.
 1. Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik
  Play

  Poetin neemt samen met Russen ijskoude duik

 2. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"