In Antwerpen zorgde studentenplatform STAN er vorige maand al voor dat studenten op verschillende locaties terecht konden. Aan lokale besturen wordt nu via een omzendbrief uitgelegd hoe ze dat het best aanpakken.
Volledig scherm
In Antwerpen zorgde studentenplatform STAN er vorige maand al voor dat studenten op verschillende locaties terecht konden. Aan lokale besturen wordt nu via een omzendbrief uitgelegd hoe ze dat het best aanpakken. © Wouter Van Vooren

Lokale besturen kunnen weer studieruimtes inrichten voor blokkende studenten

West-VlaanderenSteden en gemeenten mogen weer gezamenlijke studieruimtes inrichten voor jongeren, weliswaar onder enkele voorwaarden. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) geantwoord op een vraag van parlementslid Brecht Warnez (CD&V). De voorwaarden zijn ondertussen vastgelegd in een omzendbrief.

 1. Barbier Mister Steve dolblij met perspectief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierartikelen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Barbier Mister Steve dolblij met perspec­tief, maar houdt vast aan actie op 1 februari: “Zonder knippen en scheren, maar mét kunst en verkoop van barbierar­ti­ke­len”

  Tot groot jolijt van Steve Desseyn, beter gekend als de Roeselaarse barbier Mister Steve, mogen de kappers vanaf zaterdag 13 februari weer aan de slag. Aan zijn plan om al op 1 februari de deuren te heropenen, houdt hij wel vast. “Zonder knippen en scheren, maar met een kunstexpo en de verkoop van barbierartikelen”, zegt hij.
 2. Johan (59) en Caroline (52) stoppen bekende bloemenwinkel en gaan eerste Jabbeekse wijn maken: “Het hele gezin duikt mee in het avontuur”
  PREMIUM
  Sint-Andries/Jabbeke

  Johan (59) en Caroline (52) stoppen bekende bloemenwin­kel en gaan eerste Jabbeekse wijn maken: “Het hele gezin duikt mee in het avontuur”

  Bijzondere carrièreswitch voor Johan Lescrauwaet (59) en Caroline Buffel (52). Ze hadden 50 jaar lang een bekende bloemenzaak in Sint-Andries, maar willen nu voltijds wijn verbouwen op een perceel in Jabbeke. Johan en Caroline hopen op termijn jaarlijks 20.000 flessen van Wijndomein Lescrauwaet op de markt te brengen. Met de hulp van hun dochter en schoonzoon. “Het uitzicht van een wijngaard is zó mooi dat we niet meer twijfelen”, zeggen de kersverse wijnbouwers.
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt