Parelhoen in champignonsaus, met erwtjes en gegrilde wortel, krieltjes met rozemarijn en rode ui.
Volledig scherm
PREMIUM
Parelhoen in champignonsaus, met erwtjes en gegrilde wortel, krieltjes met rozemarijn en rode ui. © Hans Verbeke

Lekker lokaal: heerlijke kost aan zacht prijsje bij bistro Cuisine Kwizien

Het blijft ook voor restauranthouders nog minstens enkele weken doorbijten vooraleer ze opnieuw de tafeltjes in hun zaak gevuld zien met mensen. En dus blijven afhaalmaaltijden voorlopig de enige optie om toch iets te verdienen. Ook chef Steven Devriendt en gastvrouw Lies Van der Linden, beiden 37 jaar en zaakvoerders van Bistro Cuisine Kwizien in Zwevezele, gaan nog even op dat elan door. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.

 1. Vrije Centrumschool steunt sociale doelen
  Roeselare

  Vrije Centrum­school steunt sociale doelen

  Vrije Centrumschool Roeselare gaf negen sociale doelen een financiële duw in de rug. Ze sprokkelden hiervoor centen bijeen tijdens hun solidariteitsdag tijdens de vastenperiode. “Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan het werken naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen”, zegt directeur William Doom. “Delen en herverdelen wordt op die dag altijd in de kijker geplaatst. Hierbij wordt ook telkens een (geld)inzamelactie gehouden. De toewijzing van de ingezamelde centen zou gebeuren in april 2020, maar corona stak daar een stokje voor.” Maandag werden uiteindelijk afgevaardigden van Broederlijk Delen, Welzijnszorg, 11-11-11, de Kerit, het Mannahuis, Elim, de Trompet, de Graancirkel en de zoutmijnkinderen in India uitgenodigd in vestigingsplaats Polenplein waar ze alleen een cheque van 500 euro kregen.
 2. De Waterbek verwelkomt straks 2.500 festivalgangers: “Maar veiligheid blijft het allerbelangrijkste”
  Ardooie

  De Waterbek verwelkomt straks 2.500 festival­gan­gers: “Maar veiligheid blijft het allerbe­lang­rijk­ste”

  Het Ardooise gemeentebestuur geeft groen licht voor de organisatie van De Waterbek. Het gratis familiefestival op de site van bufferbekken De Waterbek op vrijdag 16 juli wordt daarmee één van de eerste activiteiten in de regio met een capaciteit tot 2.500 personen. Veiligheid en gezondheid blijven echter prioritair waardoor het familiefestival gepaard gaat met een reeks maatregelen.