Dankzij de inspanningen van velen kon de terminaal zieke Melissa Dezitter zaterdag haar zonen Rhûne en Senne (centraal aan het hoofdeinde) aan het werk zien op het veld van KSKV Zwevezele.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de inspanningen van velen kon de terminaal zieke Melissa Dezitter zaterdag haar zonen Rhûne en Senne (centraal aan het hoofdeinde) aan het werk zien op het veld van KSKV Zwevezele. © Henk Deleu

Laatste wens van terminaal zieke Melissa (35) in vervulling: “Blij dat ik mijn zonen nog eens zag voetballen”

Zwevezele/Lichtervelde/ArdooieDe terminaal zieke Melissa Dezitter (35) uit Zwevezele wilde haar zonen Rhûne (16) en Senne (13) nog één keer bezig zien op het voetbalveld. Dus zette de Zwevezeelse brandweer alles op alles zodat ze zaterdag vanuit haar ziekbed de match van de U15 van KSKV Zwevezele kon bijwonen. Senne en zijn ploegmaats wonnen met 3-1  tegen KVC Ardooie, terwijl Rhûne scheidsrechter van dienst was. “Dit doet zo’n deugd”, aldus Melissa.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”
  PREMIUM
  Tielt/Wingene

  Gehuwde en ‘verstoten’ priester Norbert Bethune op de koffie bij bisschop Lode Aerts: “Dit voelt aan als eerherstel”

  Priester Norbert Bethune (77), die in 1992 het celibaat vaarwel zei, geschorst werd door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe en sindsdien op eigen houtje als priester bleef werken, is samen met zijn vrouw op de koffie geweest bij bisschop Lode Aerts. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van het priesterschap van Bethune. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, zeker aangezien Bethune vroeger lijnrecht tegenover het bisdom stond.