Inwoonster Celien Casteleyn creëert een groene en gezellige leeshoek in de tijdelijke bib van Wingene.
Volledig scherm
Inwoonster Celien Casteleyn creëert een groene en gezellige leeshoek in de tijdelijke bib van Wingene. © rv

Inwoonster Celien creëert een groene en gezellige leeshoek in de tijdelijke bib in de kerk

WingeneDe collecties van de bib van Wingene en Zwevezele zijn bijna volledig verhuisd naar de kerk in Hille. De inrichting van de tijdelijke bib is volop bezig. De gemeente Wingene krijgt daarbij de hulp van inwoonster Celien Casteleyn. 

 1. Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgangers en fietsers hebben hier altijd voorrang”
  Brugge

  Eerste ‘vierkant groen’-licht in West-Vlaanderen staat op Brugs zwart kruispunt: “Voetgan­gers en fietsers hebben hier altijd voorrang”

  “Er zijn hier al te veel ernstige dodehoekongevallen gebeurd. Er moest iets veranderen." Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters legt uit waarom de eerste ‘vierkant groen’-verkeerslichten van West-Vlaanderen nu op het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge staan. Alle fietsers en voetgangers uit de verscheidene richtingen mogen samen oversteken, terwijl auto’s en vrachtwagens moeten wachten. De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen juicht de beslissing toe.
 2. Vader en zoon Burggraeve bundelen krachten voor dansnamiddagen voor senioren: “Misschien op termijn ook karaoke en thema-avonden”
  Roeselare

  Vader en zoon Burggraeve bundelen krachten voor dansnamid­da­gen voor senioren: “Misschien op termijn ook karaoke en the­ma-avon­den”

  Senioren kunnen vanaf zondag 26 september maandelijks in Hypnosis Dance Academy terecht voor een dansnamiddag met livemuziek. Dit in de stijl van de vele ter ziele gegane feest- en danszalen. Initiatiefnemer Steve Burggraeve (37) bundelt hiervoor de krachten met z’n vader Ghislain (72) die al sinds 1964 de podia afschuimt in binnen- en buitenland. “Zo vullen we niet alleen een leemte op, maar zullen we elkaar nu gegarandeerd ook regelmatig zien”, aldus het duo.