Het blijft wachten op een fietspad tussen Beernem en Wingene.
Volledig scherm
Het blijft wachten op een fietspad tussen Beernem en Wingene. © google

Heropstart omgevingsvergunningsprocedure voor fietspad tussen Wingene en Beernem: “Noodgedwongen zetten we een stap terug”

Wingene/BeernemHet Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat er sowieso een nieuwe omgevingsvergunning zal aangevraagd worden voor het fietspad tussen Beernem en Wingene. De eerdere vergunning werd zoals bekend vernietigd door de rechtbank. “Het nieuwe onderzoek zal in eerste fase met open blik naar alle realistische alternatieven kijken en deze toetsen op hun milieu-impact en mobiliteitseffecten”, aldus AWV.

  1. Nog tot juni eenrichtingsverkeer in Diksmuidsesteenweg door werken
    Roeselare

    Nog tot juni eenrich­tings­ver­keer in Diksmuidse­steen­weg door werken

    In de Diksmuidsesteenweg, tussen de Westlaan en de Albrecht Rodenbachstraat, zijn wegenwerken gestart. Nutsmaatschappijen vernieuwen er hun kabels en leidingen voor elektriciteit en telecom. Op sommige plaatsen wordt ook de drinkwaterleiding vernieuwd. De werken gebeuren in het voetpad en een deel van de rijweg. Deze werken hebben een serieuze impact op het verkeer. Voor fietsers en auto’s geldt daarom eenrichtingsverkeer, richting het centrum. Te voet kun je steeds door aan één kant van de rijweg. De Wallenparking blijft wel vlot bereikbaar via de Diksmuidsesteenweg en de Groenestraat. Het einde van de werken is voorzien in juni. De nutswerken gebeuren ter voorbereiding van de riolerings- en wegenwerken die vermoedelijk vanaf september starten.