Volledig scherm
© Joke Couvreur

Geplaagde pastoor Luk Brutin: "De Kerk is een kind dat net op het potje is leren gaan"

Hij was de pastoor die aan de kant werd geschoven wegens te rock-'n-roll. Luk Brutin (47) uit Zwevezele kon wekelijks honderd parochianen naar zijn kerk lokken, maar dat hij bier of pizza's verkocht in het Heilige Huis en motors zegende, kon niet door de beugel. In de Krant van West-Vlaanderen blikt de man terug op een bewogen jaar. "De Kerk lijkt op een kind dat net op het potje is leren gaan."

3 reacties

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  3 jaar geleden
  Verschijnt dat boek dan bij "Uitgeverij Van Gheluwe" ???
 • joseph verbeke

  3 jaar geleden
  Die vent wil gewoon wat opvallen.Door van zijn pastoraal werk een show boel te maken zullen de kerken een tijdje vollopen met show fanaten en flauwe plezanten Een beetje dieper op de materie ingaan die men wil verkopen zou heel wat beter zijn in plaats van de show toer op te gaan Dit laatste is tijdsgebonden, en eens de mode voorbij komt er weer geen kat meer!
 • Gilbert Coenegracht

  3 jaar geleden
  met dit interview het boek niet publiceren is schuldig verzuim, want hij zegt letterlijk als ik het boek uitgeef zal er een stinkend potje opengetrokken worden.
 1. Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenviering
  Roeselare

  Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenvie­ring

  In normale omstandigheden hadden de laatstejaars van het Roeselaarse secundair onderwijs morgen hun 100 dagen gevierd. Corona steekt hier echter een stokje voor. Het is de bedoeling om dit schooljaar het afscheid van de middelbare schoolbanken te vieren met een 50 dagen-feest op 30 april. De zesdejaars van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) zijn alvast volop aan het aftellen naar die dag. “Bij ons op school loopt er sinds kort een interne ludieke wedstrijd tussen de verschillende klassen van het zesde jaar”, vertelt Sam Goethals namens 6 Dierenzorg b. “Die wordt georganiseerd door de leerlingen met hulp van de leerkrachten. In aanloop naar onze 50 dagen worden we verschillende uitdagingen voorgeschoteld. De klas die de meeste punten bijeen weet te sprokkelen wint.” De komende weken volgt er alvast een online quiz en een fotoshoot waarvoor de leerlingen zich zo goed mogelijk moeten opdirken in het thema promnight. “Maar de allereerste uitdaging bestaat erin om met de klas op een positieve manier in de pers te komen. Volgens mij zijn we hierin geslaagd door de wedstrijd langs deze weg bekend te maken”, glundert Sam.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten