Steven Houttekier opent in de tuin van het voormalige taverne Hapkin een pop-up zomerbar.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Houttekier opent in de tuin van het voormalige taverne Hapkin een pop-up zomerbar. © Sam Vanacker

Gentse Lichterveldenaar Steven opent ‘Baraaf’ in pop-upversie: “Tot het binnen afgewerkt is, is iedereen welkom in de tuin”

Zwevezele/LichterveldeZwevezele krijgt er met ‘Baraaf’ een café bij. Het pand wordt nog volop gerenoveerd, maar in de tuin van de voormalige Taverne Hapkin, kun je al terecht in een pop-upzomerbar. Voor Steven Houttekier, de vriend van Madelon Vanzieleghem van Den Gouden Appel in Lichtervelde, begint daarmee een nieuw hoofdstuk. “Een kinderwens hebben we niet, maar met Den Appel en Baraaf hebben we nu toch al twee kindjes. Allemaal door corona.”

 1. Geen instapkosten bij gebruik elektrische deelwagen
  Wingene

  Geen instapkos­ten bij gebruik elektri­sche deelwagen

  Wingenaars kunnen voortaan gebruikmaken van de CoopStroom-deelwagen op het gemeenteplein. Daar vind je een volledig elektrische Renault Kangoo bestelwagen die deels wordt opgeladen met groene stroom van de zonnepanelen boven op feestzaal de Verrekijker. De auto is dus niet alleen milieuvriendelijk en gemakkelijk om mee te rijden, maar ook nog eens ruim en multifunctioneel. Om autodelen te stimuleren, bundelen CoopStroom en het gemeentebestuur bovendien de krachten. Zo staat de gemeente garant voor al haar inwoners, waardoor het niet meer noodzakelijk is om een aandeel van CoopStroom te kopen. Wingenaars betalen dus enkel voor het gebruik van de auto, zonder enige instapkosten. Wil je trouwens een gratis autodeel-account ter waarde van 250 euro? Neem dan contact op met autodelen@coopstroom.be. Vermeld zeker je volledige naam en adres. Binnen twee werkdagen is je account een feit.
 1. Verkeershinder door aanleg nieuwe toevoerleiding naar watertoren
  Tielt

  Verkeers­hin­der door aanleg nieuwe toevoerlei­ding naar watertoren

  Vanaf maandag 9 augustus vervangt De Watergroep in de Schuiferskapelsesteenweg een toevoerleiding naar de watertoren. Dat zal heel wat verkeershinder met zich meebrengen. In het wegvak tussen het kruispunt met de Oude Kapellestraat en het kruispunt met de Kapellebeekwegel wordt één rijstrook afgesloten en wordt eenrichtingsverkeer ingesteld richting Schuiferskapelle-Dorp. Het eenrichtingsverkeer is niet van toepassing voor fietsers. Voor het verkeer vanuit Schuiferskapelle naar Tielt is een omleiding voorzien via Schuiferskapelle-Dorp en de B.A. Guilbertlaan naar de Wingensesteenweg.