Cris Algoedt en Katty Bultynck van slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele
Volledig scherm
PREMIUM
Cris Algoedt en Katty Bultynck van slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele © Sam Vanacker

Geen personeel? Slagerij aanvaardt voor het eerst in 24 jaar geen eindejaarsbestellingen: “Met pijn in het hart, maar we kunnen niet anders”

ZwevezeleMet de feestdagen een fondueschotel of stukje wild bestellen? Bij slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele kan het niet dit jaar. Voor het eerst in 24 jaar moeten slager Cris Algoedt en zijn vrouw Katty Bultynck hun klanten teleurstellen omdat ze niet genoeg personeel hebben om de honderden bestellingen aan te kunnen. “Al vijf maanden zoeken we versterking, maar niemand reageert”, zucht Cris. “Het is zo frustrerend.”

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. Het West-Vlaanderen van Michael Vanthourenhout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”
  PREMIUM
  Wingene

  Het West-Vlaanderen van Michael Vanthouren­hout: “Hier geniet ik met familie van de lekkerste ribbetjes”

  Hij pakte in november de Europese titel, werd vorige maand ook nog eens Belgisch kampioen en staat dit weekend op wat wel eens het spannendste WK in jaren zou kunnen worden. Michael Vanthourenhout (29) volgde vijf jaar geleden de liefde naar het Oost-Vlaanderen, al keert de veldrijder nog regelmatig terug naar zijn West-Vlaamse roots in Wildenburg. We vroegen hem naar zijn favoriete plekjes in de provincie.