Cris Algoedt en Katty Bultynck van slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele
Volledig scherm
PREMIUM
Cris Algoedt en Katty Bultynck van slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele © Sam Vanacker

Geen personeel? Slagerij aanvaardt voor het eerst in 24 jaar geen eindejaarsbestellingen: “Met pijn in het hart, maar we kunnen niet anders”

ZwevezeleMet de feestdagen een fondueschotel of stukje wild bestellen? Bij slagerij Finesse op de Hille in Zwevezele kan het niet dit jaar. Voor het eerst in 24 jaar moeten slager Cris Algoedt en zijn vrouw Katty Bultynck hun klanten teleurstellen omdat ze niet genoeg personeel hebben om de honderden bestellingen aan te kunnen. “Al vijf maanden zoeken we versterking, maar niemand reageert”, zucht Cris. “Het is zo frustrerend.”

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Elke (45) en Dominique (50) laten Brasserie Zonnebloem na 18 jaar over: “Nieuwe werken in Moerbrugge waren voor ons de druppel”
  Oostkamp

  Elke (45) en Dominique (50) laten Brasserie Zonnebloem na 18 jaar over: “Nieuwe werken in Moerbrugge waren voor ons de druppel”

  Elke Robberechts (45) en Dominique Vandoorne (50) staan op zondag 19 december voor een laatste keer in hun Brasserie Zonnebloem in Moerbrugge. Na 18 jaar besliste het horecakoppel hun zaak over te laten. De nieuwe werken in de dorpskern bleken uiteindelijk de druppel. “Ons nog een keer aanpassen zien we niet meer zitten”, klinkt het. Elke en Dominique vonden intussen ook al een overneemster.
 1. Nina verwent zaterdag de shopper in Roeselare, wij geven nog 7 redenen waarom je komend weekend in de stad van Rodenbach moet winkelen
  PREMIUM
  Roeselare

  Nina verwent zaterdag de shopper in Roeselare, wij geven nog 7 redenen waarom je komend weekend in de stad van Rodenbach moet winkelen

  Roeselare staat niet gewoon op de kaart als hart van West-Vlaanderen, maar als commercieel hart van de provincie. Ondernemen zit er in het bloed en het is dan ook de shoppingstad bij uitstek. Dat zet lifestylemagazine Nina dit weekend extra in de kijker via hun ‘Nina & the City’, maar wij sommen nu alvast zeven redenen op waarom een ‘shopping spree’ in Roeselare dit weekend een absolute must is.