Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Steven Richardson

Geen instapkosten bij gebruik elektrische deelwagen

 1. Gezocht: Roeselarenaars die dienstverlening stad en Arhus onder de loep willen nemen
  Roeselare

  Gezocht: Roeselaren­aars die dienstver­le­ning stad en Arhus onder de loep willen nemen

  Stad Roeselare en ARhus zoeken Roeselarenaars die willen deel uitmaken van het Testpanel voor het Testhuis. Dit project gaat binnenkort van start en loopt tot juni 2023. Bedoeling ervan is om de dienstverlening van zowel de stad als van ARhus te verbeteren. Concreet zullen zowel burgers als medewerkers de dienstverlenende processen kritisch onder de loep nemen, zowel aan het loket, aan de telefoon, digitaal, op de werkvloer,… Dit om uit te zoeken waar en hoe het nog beter kan. Interesse om deel uit te maken van het Testpanel? Inschrijven kan via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijvingsformulier-testhuis. De eerste bijeenkomst is voorzien op dinsdag 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.
 2. Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatregelen: “Doen er alles aan om de zwanen zo goed mogelijk te beschermen”
  Brugge

  Acht zwanen gestorven in Brugge, dus neemt stad extra maatrege­len: “Doen er alles aan om de zwanen zo goed mogelijk te beschermen”

  Droevig nieuws vanuit Brugge: daar zijn al acht zwanen gestorven - wellicht na een uitbraak van vogelgriep. Opvallend is dat de zwanen nog maar sinds 14 mei weer vrij rondzwemmen. Toch worden de zwanen niet opnieuw opgehokt, omdat ze dan vlugger de ziekte aan mekaar doorgeven. De situatie van de dieren wordt wel nauwlettend opgevolgd. “Het is beter om hen in openlucht te laten en zo wat afstand te creëren”, zegt Mercedes Van Volcem (Open VLD), schepen van Openbaar Domein.