Schepen Tom Braet op 'Warm Winterbezoek' in Wingene.
Volledig scherm
Schepen Tom Braet op 'Warm Winterbezoek' in Wingene. © RV

Dienstencentrum start met huisbezoeken: “Niet evident in coronatijden, maar telefonisch contact is niet hetzelfde”

WingeneLokaal dienstencentrum Geselle krijgt minder volk over de vloer dan gewoonlijk. Om toch de senioren en zorgbehoevende inwoners van Wingene een hart onder de riem te steken, trekken vrijwilligers van het dienstencentrum in januari en februari zelf de baan op.

 1. Kalligraaf Brody Neuenschwander schenkt opbrengst van expo aan Oekraïne-werking van OCMW: “Teken van respect voor het menselijk leven”
  Brugge

  Kalligraaf Brody Neuen­schwan­der schenkt opbrengst van expo aan Oekraïne-wer­king van OCMW: “Teken van respect voor het menselijk leven”

  Kalligraaf en tekstkunstenaar Brody Neuenschwander schenkt 6.000 euro, ofwel de opbrengst van ‘A Brush with Silence’ in de Godelieveabdij aan de Oekraïne-werking van het Brugse OCMW. Het evenement, dat in verleden onder andere in de Verenigde Staten en Australië werd georganiseerd, brengt kalligrafen uit uiteenlopende culturen samen.
 2. Kleedruimte voormalig zwembad krijgt tweede leven: Mariasteen maakt partytafels van hokjes
  Roeselare

  Kleedruim­te voormalig zwembad krijgt tweede leven: Mariasteen maakt partyta­fels van hokjes

  De kleedhokjes en de lockers van het in 2018 gesloten Roeselaarse Spillebad krijgen een tweede leven dankzij Mariasteen. Het maatwerkbedrijf uit Gits demonteerde de kleedruimte en laat de onderdelen nu verder leven in unieke projecten. Met de panelen van de kleedhokjes en de lockers maken ze partytafels en bloembakken. “De prijzen van de bouwmaterialen swingen de pan uit, dus proberen we zoveel mogelijk te recupereren”, zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V).