Vincent Bulteel en zijn vennoot Dries Gaerdelen lanceren met Inca'Cao een nieuw soort chocolade.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Bulteel en zijn vennoot Dries Gaerdelen lanceren met Inca'Cao een nieuw soort chocolade. © Inca'Cao

Chocolade eten zonder je schuldig te voelen? Het kan met deze suikerarme versie van Oostendse patissier: “Onze tabletten zijn de iPhones onder de chocolade”

Wingene/OostendeDe Oostendse patissier en voedingsconsulent Vincent Bulteel lanceert met zijn bedrijf Inca’Cao, gevestigd in Wingene, een nieuwe soort suikerarme chocolade. De zoetstof die hij gebruikt stelde hij zelf samen. “Het gaat om suikers die het lichaam zelf ook aanmaakt”, vertelt hij. Een uitvinding die elke chocoladeliefhebber alleen maar kan toejuichen... Maar is het ook lekker? 

 1. Kanker overwonnen en nu ook grootste droom verwezenlijkt: ober Thomas (33) neemt zijn geliefde zaak De Verloren Hoek over
  PREMIUM
  Brugge

  Kanker overwonnen en nu ook grootste droom verwezen­lijkt: ober Thomas (33) neemt zijn geliefde zaak De Verloren Hoek over

  “Ik zou echt in geen enkele andere horecazaak in Brugge willen staan.” Het enthousiasme druipt ervan af bij Thomas Quintens (33), die sinds dinsdag samen met Zura Sabanashvili (45) bistro De Verloren Hoek runt. Vaste klanten kennen Thomas al 12 jaar als ober van de zaak en zijn kompaan Zura roert er al 3 jaar in de potten. “Toen ik teelbalkanker kreeg, zag ik mijn droom uiteenspatten, maar kijk: alles komt goed.”
 2. “Jaar geleden stond ik nog te huilen aan Pools-Russische grens, nu openen we restaurant in Tielt”: Aishat en Tsjetsjeense chef Turpal serveren sushi
  Tielt

  “Jaar geleden stond ik nog te huilen aan Pools-Russische grens, nu openen we restaurant in Tielt”: Aishat en Tsjetsjeen­se chef Turpal serveren sushi

  In het pand van De Smaak van Kaas in de Kortrijkstraat is Sushi Turpal geopend. Achter de toonbank staat een jong, enthousiast koppel met een verhaal. Beiden zijn slechts 22 jaar oud, maar doorzwommen al heel wat woelige wateren. “Een restaurant openen is een risico, maar ik geloof rotsvast in Turpals talent”, vertelt Aischat, die opgroeide in Tielt.
 1. Bende riskeert tot 4 jaar cel voor verkoop van tientallen kilo's cannabis: "Bij huiszoekingen werden onder meer 7 paar Louboutins aangetroffen”
  Brugge/Gent

  Bende riskeert tot 4 jaar cel voor verkoop van tientallen kilo's cannabis: "Bij huiszoekin­gen werden onder meer 7 paar Louboutins aangetrof­fen”

  Een 23-jarige Gentenaar riskeert 4 jaar cel voor de verkoop van tientallen kilo’s cannabis in Brugge. Met z’n handeltje zou D.D. volgens het parket liefst 419.000 euro omzet gedraaid hebben. Tijdens een huiszoeking bij de man werden vorig jaar tal van luxegoederen aangetroffen, waaronder zeven paar Louboutins en een dure Rolex.
 2. Knack Volley Roeselare start nieuw seizoen met vernieuwde viplounge en kersverse supportersvereniging: “The Blue Wall wil afstand tussen spelers en supporters kleiner maken”
  Roeselare

  Knack Volley Roeselare start nieuw seizoen met vernieuwde viplounge en kersverse supporters­ver­e­ni­ging: “The Blue Wall wil afstand tussen spelers en supporters kleiner maken”

  Knack Volley Roeselare trapt zaterdag de competitie af met een match tegen Haasrode Leuven. Als opwarmertje werden donderdagavond twee nieuwigheden voorgesteld op Schiervelde: de viplounge die compleet in het nieuw zit en The Blue Wall, een nieuwe supportersvereniging, die voor nog meer beleving wil zorgen tijdens de wedstrijden.