De vorige carnavalsstoet in Zwevezele vond plaats op 23 februari 2020. Net voor corona de wereld veranderde.
Volledig scherm
De vorige carnavalsstoet in Zwevezele vond plaats op 23 februari 2020. Net voor corona de wereld veranderde. © Florian Van Eenoo Photo News

Carnavalsstoet en prinsenverkiezing in Zwevezele opnieuw geschrapt: “Met carnaval draait alles om mensen samen brengen”

ZwevezeleDe Orde van de Bolhoed, die instaat voor het grootste carnavalsfeest in de Mandelstreek, heeft besloten zowel de prinsenverkiezing als de carnavalsstoet in Zwevezele te schrappen. Al betekent dat niet dat er op 27 februari 2022 niets te beleven zal vallen in het dorp. “Eind januari gaan we evalueren en indien nodig kunnen we snel schakelen”, zegt Geert Styl van de Orde. “We hopen dit keer toch ten minste iets van feest te kunnen bieden.”

 1. KIJK. Sportclubs protesteren tegen sluiting Tielts zwembad: “Jarenlang verwaarloosd... en nu staan we voor een voldongen feit”
  PREMIUM
  Tielt

  KIJK. Sportclubs proteste­ren tegen sluiting Tielts zwembad: “Jarenlang verwaar­loosd... en nu staan we voor een voldongen feit”

  De definitieve sluiting van het Tieltse zwembad slaat diepe wonden bij sportverenigingen en inwoners. Ontgoocheling en boosheid primeren. Ze verwijten het huidige stadsbestuur en vorige stadsbesturen grove nalatigheden en verwaarlozing in het dossier. Tijdens een protestactie ontvouwden ze een spandoek waarmee ze het zwembad symbolisch ten grave droegen. “Er is ons al die tijd zand in de ogen gestrooid.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Merckx-superfan Gino onthult zijn wonderlijke collectie: “Dit boek zal bij Eddy heel wat emoties losweken”
  PREMIUM
  Tielt

  Mer­ckx-superfan Gino onthult zijn wonderlij­ke collectie: “Dit boek zal bij Eddy heel wat emoties losweken”

  “Ooit zei Eddy me dat ik meer weet over zijn carrière dan hijzelf.” De allergrootste fan van de Kannibaal? Die woont ongetwijfeld in Tielt. Het huis van Gino Van Dierdonck (59) is één groot Merckx-privémuseum. Liefst 2.500 stuks heeft Gino in z’n collectie, waaronder unieke truitjes - inclusief zweetplekken - van de grootste Belgische wielrenner ooit. Voor het eerst kan iedereen nu een deel van die verzameling ontdekken dankzij het huldeboek ‘Superfan’. Hieronder krijg je een voorproefje.