Een groep ongeruste buurtbewoners kwam vorige dinsdag in het bos samen met mensen van het Agentschap Natuur en Bos om de kwestie te bespreken. Al is niet iedereen daarmee gerust gesteld
Volledig scherm
Een groep ongeruste buurtbewoners kwam vorige dinsdag in het bos samen met mensen van het Agentschap Natuur en Bos om de kwestie te bespreken. Al is niet iedereen daarmee gerust gesteld © Joke Couvreur

Buurt stapt naar rechtbank tegen geplande kap 7.000 bomen in Vagevuurbos

Een groep buurtbewoners uit de omgeving van het Vagevuurbos neemt juridische stappen tegen het Agentschap Natuur en Bos. Daarmee hopen ze de geplande kap van 7.314 bomen in het Vagevuurbos in Wingene tegen te houden.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Wingene op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Wingene op zondag 18 oktober

  In Wingene zijn er op één dag 12 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 9. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 57 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wingene komt dat getal nu op 395 te liggen. Wingene heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan
  Roeselare

  N-VA Kort­rijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan

  De N-VA-leden van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt kozen een nieuw bestuur voor de komende drie jaar. Het huidige bestuur werd met ruime meerderheid herverkozen. Johan De Poorter uit Meulebeke werd herverkozen als arrondissementeel voorzitter. Hij zal de komende jaren, net zoals de voorbije jaren, worden geflankeerd door Hein Depoorter uit Izegem als ondervoorzitter en Jorgen Deman uit Zwevegem als arrondissementeel secretaris. De leden verkozen ook acht partijraadsleden, die zullen zetelen in de nationale Partijraad van N-VA. Het gaat om Charlotte Bonte uit Wevelgem, Rolf Caers uit Ingelmunster, Roeselarenaar Chris Deneir, Izegemnaar Hein Depoorter , Vicky De Rijcke uit Dentergem, Martin D’Haene uit Lendelede, Stijn ‘Adhemar’ Vandamme uit Oostrozebeke en Wingenaar Pieter-Jan Verhoye.
 1. Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsongeval opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”
  PREMIUM
  Roeselare

  Wielrenner Ward Vander Meiren (37) kruipt drie maanden na zwaar fietsonge­val opnieuw op fiets: “Op Facebook een halve crimineel genoemd worden, dat kwetst”

  Amper drie maanden nadat hij levensgevaarlijk gewond raakte bij een fietsongeval tijdens een trainingsrit in Kemmel (Heuvelland), heeft eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren (37) uit Roeselare al voor het eerst opnieuw buiten gefietst. Hij werkt nog volop aan zijn volledig herstel maar blikt toch al opnieuw vooruit. “Het is mijn droom om in 2021 toch nog eens voor een mooi resultaat te gaan in de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon van het land.”
 2. Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers
  PREMIUM
  Rumbeke

  Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers

  Na twee dodelijke ongevallen in twee jaar tijd wordt het beruchte kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat in Rumbeke aangepast. Dat wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fietsers zullen op dit punt de oversteek niet meer kunnen maken, de maximumsnelheid wordt er verlaagd en beide rijrichtingen op de Rijksweg worden van elkaar afgescheiden met betonblokken.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement