thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Burgerbelangen breekt lans voor strijd tegen menstruatie-armoede

WingeneOppositiepartij Burgerbelangen bracht een opvallend voorstel mee naar de recentste gemeenteraad. Volgens Martine Devisscher blijkt uit onderzoek van Caritas Vlaanderen dat 12 procent van de meisjes tussen 12 en 25 jaar niet altijd financieel in staat is om menstruatieproducten te kopen tijdens de maandstonden. Het raadslid vroeg de gemeente om gezinnen in armoede op dat vlak specifiek te ondersteunen.

 1. Merckx-superfan Gino onthult zijn wonderlijke collectie: “Dit boek zal bij Eddy heel wat emoties losweken”
  PREMIUM
  Tielt

  Mer­ckx-superfan Gino onthult zijn wonderlij­ke collectie: “Dit boek zal bij Eddy heel wat emoties losweken”

  “Ooit zei Eddy me dat ik meer weet over zijn carrière dan hijzelf.” De allergrootste fan van de Kannibaal? Die woont ongetwijfeld in Tielt. Het huis van Gino Van Dierdonck (59) is één groot Merckx-privémuseum. Liefst 2.500 stuks heeft Gino in z’n collectie, waaronder unieke truitjes - inclusief zweetplekken - van de grootste Belgische wielrenner ooit. Voor het eerst kan iedereen nu een deel van die verzameling ontdekken dankzij het huldeboek ‘Superfan’. Hieronder krijg je een voorproefje.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!