thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Burgerbelangen breekt lans voor strijd tegen menstruatie-armoede

WingeneOppositiepartij Burgerbelangen bracht een opvallend voorstel mee naar de recentste gemeenteraad. Volgens Martine Devisscher blijkt uit onderzoek van Caritas Vlaanderen dat 12 procent van de meisjes tussen 12 en 25 jaar niet altijd financieel in staat is om menstruatieproducten te kopen tijdens de maandstonden. Het raadslid vroeg de gemeente om gezinnen in armoede op dat vlak specifiek te ondersteunen.

 1. Koninklijke Roeivereniging Brugge sluit historische deal met stad én bouwt kleedkamers voor dames: “We verwelkomen steeds meer meisjes”
  Brugge

  Koninklij­ke Roeivereni­ging Brugge sluit histori­sche deal met stad én bouwt kleedka­mers voor dames: “We verwelko­men steeds meer meisjes”

  De Koninklijke Roeivereniging Brugge, een van de oudste sportverenigingen van ons land die al tal van olympiërs heeft voortgebracht, doet er nog zeker 18 jaar bij langs het Waggelwater. Dankzij een overeenkomst met de stad zit de KRB er gebeiteld, stelt voorzitter Hubert De Witte. “Maar nu steeds meer meisjes bij ons aansluiten, moeten we wel onze gebouwen aanpassen.”
 2. Van kindercrèche en indoorspeeltuin naar eigen horecazaak in Brugge: “We begonnen met een foodtruck... en toen kwam corona”
  PREMIUM
  Brugge

  Van kinder­crèche en indoor­speel­tuin naar eigen horecazaak in Brugge: “We begonnen met een foodtruck... en toen kwam corona”

  “Tijdens de coronacrisis hebben we beslist dat we hiervoor wilden gaan.” Twee Brugse vriendinnen, Nathalie Meheus (41) en Jessica Valentin (40), hebben in de Zandstraat hun traiteurs- en horecazaak Bie Us geopend. Je kan er onder andere terecht voor huisgemaakte tapas, wraps en een dagelijkse lunch. Ze laten er allebei hun vorige carrières voor achter zich, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan.