De schietpartij en de aanrijding deden zich voor in de Zandbergstraat in Wingene, vlak bij de centrumschool en kinderopvang 't Mezennestje.
Volledig scherm
De schietpartij en de aanrijding deden zich voor in de Zandbergstraat in Wingene, vlak bij de centrumschool en kinderopvang 't Mezennestje. © Hans Verbeke

Broers schieten in het rond aan school en kinderopvang, leerkrachten sluiten 400 kinderen voor eigen veiligheid op

In de Zandbergstraat in Wingene werden dinsdag vier schoten gelost in de buurt van een school en kinderopvang. Zowat vierhonderd leerlingen en leerkrachten sloten zichzelf meteen op in het schoolgebouw.

 1. De coronacijfers in Wingene van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Wingene van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wingene minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 32. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wingene komt dat getal nu op 222 te liggen. Wingene heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers
  PREMIUM
  Rumbeke

  Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers

  Na twee dodelijke ongevallen in twee jaar tijd wordt het beruchte kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat in Rumbeke aangepast. Dat wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fietsers zullen op dit punt de oversteek niet meer kunnen maken, de maximumsnelheid wordt er verlaagd en beide rijrichtingen op de Rijksweg worden van elkaar afgescheiden met betonblokken.