De bibliotheekcollecties van Zwevezele en Wingene verhuizen naar de kerk op de Hille
Volledig scherm
De bibliotheekcollecties van Zwevezele en Wingene verhuizen naar de kerk op de Hille © Laurien De Grande

Bibliotheekcollecties Wingene en Zwevezele verhuizen in juli naar kerk in Hille: “Aan de dienstverlening verandert er niets”

Wingene/ZwevezeleMet het oog op de bouw van het nieuwe Keizerspark in het centrum van Wingene besloot het gemeentebestuur de kerk van Hille in te schakelen als bibliotheek, wellicht tot september 2024. De verhuis van de collecties van de bibliotheken van Wingene en Zwevezele  - samen ruim 40.000 boeken - is gepland in juli. Op 1 augustus moet het huzarenstukje achter de rug zijn.

  1. Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op
    Lichtervelde

    Realisatie nieuw speelplein aan Finse piste loopt vertraging op

    De aanleg van het nieuwe speelpleintje aan de Finse piste, op een terrein ter hoogte van de fietsdoorsteek tussen de Nieuwstraat en de P. Denyslaan, loopt wat vertraging op. Door het gebrek aan grondstoffen kampt de speelpleinbouwer met een lange levertermijn waardoor de termijn van halfweg augustus niet meer haalbaar is. De gemeente Lichtervelde laat weten dat de nieuwe timing midden september is. De nieuwe speelzone zal bestaan uit een groot centraal klimkasteel, een kabelbaan en enkele toestellen voor de allerkleinsten. De toestellen worden geplaatst in een zandzone die dient als valbeveiliging.