Volledig scherm
© Martijn Vanhinsberg

Aantal inbraken en ongevallen in Wingene dalen, meldingen internetfraude stijgen

Het aantal inbraken in Wingene is vorig jaar relatief laag gebleven, maar daar staat tegenover dat de meldingen van internetfraude bijna verdubbeld zijn. “Zelden tot nooit krijgen we via het buurtinformatienetwerk info door. Nochtans is alles welkom. Hoe meer we weten hoe liever”, roept korpschef Claude Vandepitte op.

 1. Slongs Dievanongs live met ‘Lacht Nor Mij’ in MSKA Roeselare: “Een betere wereld begint met jezelf goed voelen”
  Roeselare

  Slongs Dievanongs live met ‘Lacht Nor Mij’ in MSKA Roeselare: “Een betere wereld begint met jezelf goed voelen”

  Rode Neuzen Dag 2020 is deze morgen officieel afgetrapt. Er is geen Sportpaleisconcert of rodeneuzenverkoop, maar wel een 10 uur durende radioshow met livemuziek om jongeren een hart onder de riem te steken. In het MSKA in Roeselare, een bijzonder trouwe rodeneuzenschool, kwam niemand minder dan Slongs Dievanongs optreden. “Of ik een woordje West-Vlaams praat? Mobejaak!”
 2. 10 van de 13 Brugse musea blijven nog even dicht, want personeel blijft helpen in rusthuizen: “Eindeloos respect gekregen voor wie hier altijd werkt”
  PREMIUM
  Brugge

  10 van de 13 Brugse musea blijven nog even dicht, want personeel blijft helpen in rusthuizen: “Eindeloos respect gekregen voor wie hier altijd werkt”

  “Eerlijk. Ik ga het zelfs een beetje missen als ik straks weer mijn oude job moet opnemen.” Twintig medewerkers van de Brugse musea bieden momenteel een helpende hand in een woonzorgcentrum in de stad. En ze blijven dat voorlopig doen. Om die reden gaan vandaag (zaterdag) slechts drie van de dertien musea opnieuw open voor het publiek. “Dankzij hun inzet kunnen wij in deze moeilijke tijden meer tijd uittrekken voor de bewoners”, zegt Petra Poppe (58). Wij gingen op bezoek in WZC De Zeventorentjes.
 1. Bekaert sluit na 55 jaar Ingelmunsterse vestiging, personeel reageert ontgoocheld: “Een heel bitter Sinterklaascadeau”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Bekaert sluit na 55 jaar Ingelmun­ster­se vestiging, personeel reageert ontgoo­cheld: “Een heel bitter Sinter­klaas­ca­deau”

  Na maar liefst 55 jaar komt er een einde aan de aanwezigheid van staaldraadproducent Bekaert in Ingelmunster. Het bedrijf sluit de vestiging, waardoor 63 arbeiders, 29 bedienden en 3 kaderleden hun job verliezen. De coronacrisis zou deels aan de basis van de beslissing liggen. Het personeel reageert ontgoocheld en teleurgesteld. De vakbonden zijn woedend over de timing, vlak voor kerst. Ook burgemeester Windels betreurt de beslissing.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto